Zakaj so PVC okna boljša od lesenih?

Strokovnjaki za stavbno pohištvo, kamor prav gotovo spada tudi podjetje Okna Vranešič iz Črnomlja, so si enotni, da so PVC okna veliko primernejša od klasičnih lesenih okvirjev. Tehnologija je v zadnjih letih tako zelo napredovala, da naravni materiali preprosto ne morejo več konkurirati sodobnejšim izdelkom kakršna so tudi PVC okna. To so ugotovili tudi kupci sami, saj vse manj posegajo po lesenih in kovinskih okvirjih ter v svoje domove raje vgrajujejo stavno pohištvo iz sodobnejših materialov pa naj gre za vhodna ali balkonska vrata, kletna okna, drsne stene ali celo zastekljene prostore kakršni so na primer zimski vrtovi.

 

Kakšna PVC okna ponujajo v podjetju Okna Vranešič?

Pri zgoraj omenjanem prodajalcu so kupcem na voljo PVC okna zelo različnih profilov, ki zadovoljijo številne potrebe, kot je denimo dobra izolacija, lepa estetska podoba okvirjev ter nenazadnje cenovna dostopnost. Kot si lahko preberete na njihovi spletni strani, PVC okna iz njihove ponudbe ustrezajo profilom zelo različnih vgradnih globin – od 70 pa vse do 93 milimetrov. Prav tako so na voljo številni komorni sistemi. Seveda imajo različni profili svoje značilnosti in najbolje je, da se o njih pozanimate pri za to usposobljenih strokovnjakih. Ti vam bodo znali pravilno svetovati katera vrsta je najboljša za vaše specifične potrebe.

 

Katere so glavne prednosti v primerjavi z lesenimi okvirji?

Umetni materiali iz katerih so narejeni ti okvirji, so pridobljeni iz naftnih derivatov in številnih recikliranih surovin. V primerjavi z lesenimi okvirji imajo PVC okna kar nekaj prednosti zaradi katerih se vse več ljudi odloča za vgradnjo tovrstnih okvirjev.

pvc okna

Pa si poglejmo katere prednosti so najpogosteje izpostavljene.

  • Umetni materiali iz katerih so narejena PVC okna so veliko cenejši od lesa
  • Čas izdelave in posledično dobave je veliko krajši
  • Umetne mase so posebej prilagojene dobri izolaciji
  • V nasprotju z naravnimi materiali so ti povsem neobčutljiv na vremenske vplive
  • Posledično so tudi cenejši za vzdrževanje

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja