Naravni magnezij iz morske trave

Magnezij je zagotovo eden izmed najbolj pomembnih mineralov, ki jih za normalno delovanje potrebuje naše telo. Kako tudi ne, saj predstavlja četrti najbolj pogost mineral v človeškem organizmu, ki ga vsebuje prav vsaka celica. Njegovo pomanjkanje je zato precej neprijetno, ker lahko vodi v bolečine v mišicah, izčrpanost, slab spanec in celo migrene.

magnezij

Na spletnem naslovu https://www.malinca.si/magnezij-iz-ekoloske-pridelave.html si lahko preberete več o čudovitem prehranskem dopolnilu blagovne znamke Malinica, ki magnezij črpa iz morske trave in ga tako v naše telo dovaja iz povsem naravnega in organskega vira. Ima ekološki certifikat in je brez glutena, lahkote ali ostalih dodatkov ter kot tak primeren za kar najbolj širok krog uporabnikov.

 

Malinica ponuja naravni magnezij

Kje torej v naravi lahko najdemo magnezij? Čeprav gre za kovino, je v naravnem okolju nikjer ne najdemo v obliki samostojnega elementa. Po navadi se pojavlja kot aminokislina ali pa je vezan v kakšno drugo snov. Njegov odličen organski izvor so rastline, vendar ga ne vsebujejo vse v zadostnih količinah. Ker gre za enega pomembnejših delov klorofila in s tem enega ključnih elementov v procesu fotosinteze, lahko sklepamo, da se magnezij predvsem nahaja v zelenih rastlinah. Ena takšnih je tudi alga po imenu Ulva lactuca iz katere je mogoče načrpati večje količine tega za človeka tako pomembnega minerala.

 

Kaj je tako posebnega na tej algi?

magnezij

Omenjena alga nas po videzu zelo spominja na zeleno solato, ki raste na naših vrtovih. Je pa tudi zelo hranljiva in jo – ne boste verjeli – na Japonskem uporabljajo celo v juhah. Čisto zares gre za eno najbolj pomembnih rastlinskih živil, ki jih lahko najdemo v morju. Če želimo iz njih pridobivati magnezij, moramo te alge sicer gojiti na bolj ekološki način ter tako preprečiti, da bi vsebovale neželenih snovi, kot so težke kovine. Strokovnjaki svetujejo, da dve kapsuli, ki vsebujeta organski magnezij, vzamemo pred obrokom. To bi moralo zadostovati našim dnevnim potrebam po tem mineralu. Več o pomembnosti zdrave prehrane si preberite tukaj.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja