Zdrava prehrana je zelo pomembna za zdravo življenje

malincaPrimanjkovanje energije, stres, slab spanec, utrujenost, izčrpanost in še mnogo opisov bi lahko našli za modernega človeka. Vem, da se strinjate z mano in da ste se številni prepoznali v tem, vendar pa nikar ne mislite, da je za vse to kriva služba. Najprej se morate zazreti vase in pomislite, kaj počnete in kako se prehranjujete. Zdrava prehrana je osnova, to čisto vsi pozabljamo. Prav tako je prav, da si za prehrano vzamemo čas, razmislimo, kaj zaužiti in katera hranila kombinirati. Ko boste to enkrat spremenili, boste videli, da se bo vaše počutje izredno izboljšalo, imeli boste več energije in kar na enkrat boste stres v službi in doma lažje prenašali.

 

Če ne verjamete, poskusite na sebi, kaj naredi zdrava prehrana in kakšno moč ima

Zdrava prehrana je vsekakor izjemno pomembna, pa čeprav se tega zaveda veliko premalo ljudi. Veliko raje posegamo po prehranskih dodatkih, ki naj bi nam povrnili vse tisto, česar s hrano ne dobimo, ker pač raje obrok pripravimo na hitro in po možnosti celo posegamo po v naprej pripravljeni hrani, ki se jo samo pogreje ali pa speče. S tako hrano ne boste imeli veliko energije in to vsekakor ni zdrava prehrana. Zdrava prehrana je uravnotežena hrana, ki ima veliko sadja in zelenjave ter beljakovin in maščob. Da, maščob, prav ste prebrali, pa čeprav so bile dolgo časa na seznamu, da jih je treba skoraj da popolnoma črtati iz jedilnika, ni pa se povedalo, da ločimo med zdravimi in nezdravimi maščobami oz. transmaščobami.

Če boste svoj jedilnik uravnotežili, uživali tudi ogljikove hidrate in zdrave maščobe, boste jedilnik uravnotežili in vaše počutje bo mnogo boljše. Tako enostavno izgleda zdrava prehrana, kateri pa dodajmo še to, da zdrava prehrana ni lakota ali pa nenehen občutek lakote, temveč je zdrava prehrana pet polnovrednih obrokov na dan, ne v dveh ali več dneh!

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja