Zakaj za zavarovanje za Hrvaško evropska kartica ni dovolj?

Veliko ljudi misli, da zaradi evropske unije evropska zdravstvena kartica zadostuje v primeru, da se nam na Hrvaškem karkoli zgodi. No, temu vselej ni tako in za zavarovanje za Hrvaško je vsekakor treba imeti še malo več kot pa le evropsko kartico. V tem članku si bomo pogledali, zakaj je dodatno zavarovanje za Hrvaško treba imeti.

Ravno tako pa bomo videli tudi razloge, zakaj Evropska zdravstvena kartica ne zadostuje in kaj dodatno zavarovanje za Hrvaško poleg osnovnih stvari, še krije. Namreč jasno je, da je za Slovence zavarovanje za Hrvaško prav gotovo zelo smiseln nakup, sploh pa za tiste, ki tja potujejo tudi večkrat letno.

V čem je zavarovanje za Hrvaško, ki si ga naknadno kupimo boljše od Evropske zdravstvene kartice?

No, kot smo obljubili, si bomo pogledali kakšne so prednosti, ko si zavarovanje za Hrvaško kupimo sami in ga imamo poleg same Evropske kartice. Ker pa je razlogov, zakaj bi si tako zavarovanje za Hrvaško sploh kupili zelo veliko, se bomo v temle članku osredotočili le na najpomembnejše.

Že takoj lahko povemo, da za razliko od Evropske kartice, zavarovanje za Hrvaško, ki si ga sami pridobimo, krije tudi prevoze iz Hrvaške v Slovenijo. To je nekaj, kar nam lahko pride zelo prav, ko se težje poškodujemo ali zbolimo. Taki prevozi, brez samoplačniškega zavarovanja in samo z Evropsko kartico terjajo že od 1500 € dalje. A če si priskrbimo dodatno zavarovanje pa teh stroškov nimamo.

Prav tako kot so pomembni prevozi v Slovenijo, pa je pomembno dejstvo, da je v tujih državah veliko več zasebnih zdravnikov in klinik, kar pomeni, da moramo vse stroške poravnati tam na licu mesta, ker ponovno Evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnikih. Ravno tako pa Evropska kartica ne krije stroškov hospitalizacije na Hrvaškem, ki pa znašajo lahko tudi do 300 €. No, takih primerov pa je še veliko in kogar zanima še več tako o zavarovanju, kot o Evropski kartici pa lahko te informacije najde na: https://www.coris.si/si/882/Celoletno_zavarovanje_za_Hrvasko.aspx

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja