Zakaj se pločevinasta kritina vse večkrat priporoča?

Kdor še ne ve, pločevinasta kritina je relativno nova metoda kritja strehe. Namreč, vse večkrat vidimo, da je pločevinasta kritina (oziroma morda do zdaj še komu neznana kritina) nadomestila staromodne strešnike. Seveda pločevinasta kritina ni prišla na plano zaradi mode, pa čeprav jo lahko dobimo v različnih barvah. Sama pločevinasta kritina se je začela uporabljati zgolj zato, ker je okolju bolj prijazna, saj se lahko praktično kar naprej reciklira, je cenejša in tudi fizično lažja. Vse to ima jasno prednosti za nas kot kupca, saj z njo lahko veliko tudi prihranimo.

 

Ko se pločevinasta kritina kupuje, je o njej dobro vedeti nekaj stvari

 

Kot že vemo, je pločevinasta kritina cenejša od navadnih strešnikov, a kar je še pomembnejše pa so njene prednosti. Namreč, rekli smo že, da lahko izbiramo med veliko različnimi barvami same pločevinaste kritine. Treba pa je poudariti, da so vse barve tudi UV obstojne. Kajti tak tip strehe je zasnovan tako, da je z njo zelo malo dela. Najbolj pa moramo poudariti samo težo, ki jo ima pločevinasta kritina, saj je zaradi nje le-ta postala tudi tako “slavna”. Ker je torej pločevinasta kritina izjemno lahka, se prednosti kažejo tudi v primeru potresov in požarov.

Namreč, dokazano je, da so hiše, katere nosijo breme težkih strešnikov veliko bolj naklonjene k zrušitvi celotne strehe ali pa celo celotne hiše v takih primerih. Jeklena oziroma pločevinasta kritina pa je v primerih požara ali pa potresa praktično ostala brezhibna. Razlog za to je, ker stene, ki so bile deležne poškodb zaradi potresov ali pa požara, veliko lažje prenesejo lahko streho kot pa težko. Poleg tega pa je celoten sistem polaganja pločevinaste kritine narejen tako, da je streha v takih primerih prožna in prilagodljiva. No, vse to in še druge prednosti so razlog, zakaj se tovrstna kritina vse večkrat priporoča in tudi vse več uporablja.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja