Zakaj je davčna številka za tujce, ki imajo podjetje, nujna?

tpaKer je državni sistem narejen tako, da moramo vsi plačevati davke, se zato v primeru, da smo tujec, ki želi imeti podjetje v Republiki Sloveniji, se mora davčna številka za tujce tudi pridobiti. Namreč, davčna številka za tuja podjetja je nujna iz popolnoma enakih razlogov kot je nujna za vsakega državljana Republike Slovenije. Vsi moramo plačevati davke, zato tudi za tujce ni nič drugače. K sreči pa obstajajo podjetja, ki nam nekaj takega kot je davčna številka za tujce, lahko pomagajo pridobiti. Poleg tega pa nam še svetujejo, zakaj je davčna številka za tuja podjetja nujna in nam pomagajo pri vseh drugih zakonskih obveznostih, ki jih kot tuji podjetnik v Sloveniji imamo.

 

Da bo pridobljena davčna številka za tujce, je treba vedeti, kje se dobi in kaj se od nas zahteva

V primeru, da smo torej iz tuje države, a želimo v Sloveniji obratovati s svojim podjetjem,  je  to vsekakor mogoče in tudi stalna praksa, a davčna številka za tujce, ki imajo zraven še podjetja, zahteva malo več podatkov tudi o tem podjetju. Ko oddajamo vlogo, moramo namreč navesti, kakšno podjetje to je, koliko in kje imamo prostore (ali v Sloveniji ali pa v tujini), navesti je jasno treba tudi vse kapitalske naložbe tako doma kot v tujini. Poleg vsega tega pa je vsekakor nujno treba imeti tudi vse informacije o ostalih osebah, ki so vključene v delovanje tega podjetja. To so osebe, ki vodijo poslovne knjige, o osebah, ki so sodelovale pri ustanovitvi tega podjetja, ali pa ne nazadnje tudi o samih članih in vodjih.

No, vse to pa je treba z ustreznim dokumentom (za pravne osebe je to obrazec DR-04) in seveda z našim osebnim identifikacijskim dokumentom, oddati na finančni upravi Republike Slovenije, saj od tam tudi pride davčna številka za tujce, saj se davčna številka za tujce potrebuje za legalno delovanje svojega podjetja potrebujemo.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja