Zakaj javna dražba?

Kot že vemo, je v življenju tako, da ima prav vsaka stvar tudi svoj namen. Nekaterim so določene stvari nujno potrebne, spet drugim ne pridejo prav. Nekatere so resnično nujne, druge nepotrebne. Vendar pa to lahko ocenjujemo zgolj in samo zase, kajti nekomu bo nekaj izjemnega pomena, spet drugemu ne bo predstavljalo nič posebnega. Tako se mogoče kdaj vprašamo, zakaj javna dražba?

Razlogi za javno dražbo

Če iščete nepremičnine, se seveda zavedate, da gre za enkraten nakup, kar pomeni, da tovrstnega nakupa ne opravljamo zelo pogosto, mogoče celo enkrat v življenju. Razen seveda, če se s tem ne ukvarjamo. In tako izbiramo, gledamo, poizvedujemo ter iščemo najprimernejše za malo denarja. Enako je tudi z drugimi rečmi. Mogoče avtomobil? Morebiti se pa navdušujete nad umetnostjo in vas zanimajo dragocene redke stvari? Itd? Ne glede na to, kaj iščete, pa je lahko javna dražba rešitev, kajti prav s pomočjo te lahko kupimo predmet po izjemni ceni. Res je, da ni nujno, da če se dražbe udeležimo, da tudi zmagamo in kupimo predmet. Ker vemo, kako dražba poteka. Res pa je tudi, da v kolikor se ne prijavimo in se dražbe ne udeležimo, da pravzaprav nikoli ne bomo vedeli in ne bomo imeli možnosti enkratnega nakupa. Enostavno, hitro in v relativno kratkem času tako lahko postanemo lastnik določenega predmeta, ki je mogoče doslej bil dostopen zgolj v prihodnosti ali pa celo nikoli, zaradi svoje nedostopnosti ali visoke cene.

drazbe123

 

Razlogov priti javni dražbi ni

Javna dražba praktično nima minusov, nima pomanjkljivosti in nima tveganja. To pomeni, da ne glede na to, četudi morebiti na dražbi ne zmagamo, izgubimo praktično ne ničesar. Vse kar smo vložili za varščino se nam kasneje povrne, kar je seveda odlično in nima smisla, da ne poskusimo. Ustvarimo si odlično priložnost nakupa, brez tveganja ali dodatnih vlaganj.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja