Varnost pri delu zagotovi delodajalec

varnost pri deluOrganizacijo izobraževanja na temo varnost pri delu Projekt varnost pripravi na primer takrat, ko delodajalec naroči pri njih obvezni preizkus, ki ga morajo opraviti vsi delavci, zaposleni pri njem. Preizkus je obvezen in ga mora delavec opraviti, če želi biti še naprej zaposlen pri delodajalcu. Za varnost pri delu je posebej skrbno poskrbljeno na delovnih mestih, kjer se upravlja s težkimi stroji in drugo opremo, ki predstavlja večjo nevarnost oziroma večjo možnost poškodbe delavca pri opravljanju dela. Da se oceni, kakšna je nevarnost poškodb, se za varnost pri delu mora najprej izvesti ocena tveganja.

Varnost pri delu izboljša izobrazba

Preizkus na temo varnost pri delu Projekt varnost za podjetje pripravi na vsaki dve leti. Tako se poskrbi, da znanje ostaja v možganih delavcev, po potrebi pa se znanje osveži. Na izobraževanje na temo varnost pri delu morajo priti vsi delavci, ki so zaposleni pri delodajalcu. Po izobraževanju sledi preizkus, ki ga delavec mora nujno opraviti. Ni pomembno, ali je delavec pri delodajalcu zaposlen redno, za nedoločen čas, ali le za določen čas, preizkus na temo varnost pri delu mora nujno opraviti. Mesto, kjer potekata izobraževanje ali preizkus iz varnosti pri delu, je ali na sedežu podjetja, ki je delodajalec. V določenih primerih potekata izobraževanje in preizkus na delovnem mestu podjetja, ki ju je naročilo.

Varnost pri delu in redni pregledi

Zakon za varnost in zdravje pri delu narekuje še več, namreč to, da delodajalec redno izvaja preglede in preizkuse svoje delovne opreme. Pregledi in preizkusi delovne opreme se za večjo in zagotovljeno varnost pri delu izvajajo na točno določeno obdobje. Za preglede delodajalec najame podjetje, ki zaposluje strokovnjake, ki vedo, na kaj morajo biti pozorni, Ti po pregledu opreme podajo svojo oceno varnosti opreme. Pregledana mora biti vsa oprema v podjetju, ki ni opredeljena kot ročno orodje. Varnost in zdravje pri delu sta dva osnovna pogoja, ki bi ju moral izpolnjevati delodajalec, ki je skrben in mu je mar za svoje zaposlene.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja