Ultrazvok trebuha zazna vrsto problemov

ultrazvok trebuhaSte začutili bolečino v abdominalni votlini? Vas skrbi, ker še kar traja in se njena intenzivnost veča? Potem je nastopil čas za samoplačniški ultrazvok trebuha. Ko gre za storitve, ki jih pacient plača sam, je namreč čakalna vrsta veliko krajša. Že v nekaj dnevih ste lahko na vrsti za ultrazvok trebuha. S tem naredite pomemben korak k rešitvi težave. Takšen pregled bo zdravniku pomagal postaviti diagnozo. Kaj vse lahko pokaže ultrazvok trebuha? Vidi se lahko cela vrsta bolezni, povezanih z želodcem, žolčnikom, slinavko. Še več, ultrazvok trebuha bo zaznal ciste ali kakršno koli nenormalno rast v jetrih, povečanje vranice.

 

Ultrazvok trebuha pokaže resne bolezni

S povečanjem te je namreč lahko povezana levkemija. Gre za bolezen, pri kateri se v krvi pojavijo rakave bele krvničke. Naslednja bolezen, ki jo lahko pokaže ultrazvok trebuha, je rak na jetrih. Vidi se lahko tudi, ali je na tem organu preveč maščobe. Posameznik, ki redno vnaša preveč kalorij v svoje telo in jih ne uporabi, tvega nabiranje maščobe na jetrih. Slednje pa je lahko tudi pokazatelj drugih bolezenskih stanj, kot je diabetes. Dobra novica je, da ima omenjeni organ sposobnost obnavljanja. Če je škoda povzročena prepogosto, se pojavijo brazgotine, bolj poznane pod imenom ciroza.

 

Ultrazvok trebuha priskrbi potrebne odgovore

Največji notranji organ pa proizvaja žolč, tekočino, ki pomaga razgrajevati maščobe. Z njim so povezani žolčni kamni, kamnu podobni skupki, ki pogosteje pestijo ženske. Bolečina, ki jo povzročijo ti kristali, je huda in lahko traja več ur. Spremlja jo lahko tudi slabost. Dva odlična razloga, da se odločite za samoplačniški ultrazvok trebuha. S tem boste izjemno skrajšali dobo čakanja na pregled, ki bo točno pokazal, če je vaš sum upravičen. Glede na to, da že trpite za bolečinami, se boste vprašali, ali bo boleča tudi preiskava. Nikar vam ni treba skrbeti, kajti ta je neboleča in neinvazivna. Opravljena je v največ eni uri in priskrbi vam potrebne odgovore.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja