Ste se že lotili varčevanja z energijo v vašem gospodinjstvu?

porabi-manjZagotovo ga ni človeka, ki v razvitem delu sveta ne bi še slišal, kako pomembno je varčevanje z energijo. Pa tu ni pomembno, da se izvaja varčevanje z energijo samo na enem koraku ali mestu. Pomembno je, da to delamo vsi, da imamo vsi takšno razmišljanje in da se varčevanje z energijo v gospodinjstvu začne, nato pa nadaljuje tudi v celotnem okolju.

Sicer pa se varčevanje z energijo v gospodinjstvu najlažje začne tako, da se na primer vse televizije, ki so prižgane cel dan, pa jih nihče ne gleda, ugasnejo. Enako se stori z vsemi preostalimi televizijami, ko jih nihče ne gleda. Jasno, enako velja za vse računalnike in druge elektronske naprave. Iz električne vtičnice je treba izključiti vse polnilce, ki tudi takrat, ko ne polnijo baterije, porabljajo elektriko. Za vse tiste, ki pa si želijo varčevanje z energijo vzeti resno in zelo zmanjšati porabo, pa je najbolje, da si kupijo ali pa izposodijo naprave, s pomočjo katerih se potem lahko preveri, koliko električne energije porabi posamezna naprava. V veliko gospodinjstvih je namreč še vedno več naprav, ki imajo energijski razred slabši od razreda A, kar pomeni takoj večjo porabo energije.

V kolikor si res želite varčevanje z energijo, potem vam predlagam, da vse naprave, ki so slabše od A energijskega razreda, zamenjate za A ali pa še boljše, to je A+++, saj je v tem primeru varčevanje z energijo še bistveno večje. Vsekakor se vam izplača, da če že menjate, da menjate za najboljše, kar je trenutno na trgu.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja