Ste pripravljeni na dražbo?

dražbaNi potreben poseben pogum, da bi se dražbe udeležili. Tudi ni pomembno, ali bomo na koncu kupec ali ne. Pomembno je, da najprej izpolnimo vse pogoje pristopa k dražbi in tudi, da poskusimo. To pomeni, da smo tam, da dražimo do zneska, ki je za nas sprejemljiv.

Udeležba na dražbi niti ne zahteva veliko. Običajno je pri vsaki dražbi posebej opisan postopek draženja oziroma tudi pristopa. Torej, vse kar potrebujemo za to, da se je sploh lahko udeležimo.  Največkrat so to kakšni osebni dokumenti, na podlagi katerih se nas identificira, vplačana varščina, ki je določen procent izklicne cene in še kakšen dokument več. Zato je pomembno, da si pogoje udeležbe na dražbi tudi predhodno ogledamo. Kajti, dražba so po naravi takšne, da se nanje prijavi več dražiteljev in je seveda pomembno, da vsak od nas izpolni pogoje. Če ti niso izpolnjeni, morebiti ne bomo smeli dražiti.

Običajno se udeležujemo dogodkov, ki nas veselijo, kateri nam prinašajo zadovoljstvo. Od katerih odnesemo običajno prijetne stvari. Čeprav se ti tudi lahko zaključijo drugače, recimo, ne v našo prid. Pa vendar, poskusili smo, kar je najbolj bistveno, kajne? Seveda. Enako je tudi pri dražbi. Ne glede na končni rezultat, pomembno je, da smo bili tam in smo poskusili srečo. Če pa smo zadnji dražitelj, pa toliko boljše, kajti pomeni, da nam je uspelo in smo sedaj lastnik določenega predmeta, katerega smo si želeli.

Javne dražbe pa se lahko udeležimo tudi če nismo dražitelj. Te lahko spremljamo, že zato, da vidimo, na kakšen način te potekajo.

Ker pa so dražbe takšne, da nam ne morejo škodovati in nas ne morejo pahniti v finančni minus, je seveda smiselno, da poskusimo srečo. Ničesar ne izgubimo. Lahko pa veliko pridobimo. Zakaj torej ne bi izkoristili nečesa, kar se nam tako pogosto ponuja in kar vse več ljudi izbere tudi kot opcijo nakupovanja? Torej, dražbe!

 

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja