Samooskrba z električno energijo ima svetlo prihodnost

Odvisnost ljudi od nujnih življenjskih dobrin (sem sodi tudi električna energija) je vsekakor najslabše, kar se nam piše, saj smo na ta način podvrženi temu, da četudi se cena elektrike bistveno poviša, jo še vedno potrebujemo in jo bomo plačevali. Na srečo se je sicer tudi pri nas končno pojavila konkurenca na tem področju, vendar pa če se država z zakonom odloči, da se bo cena električne energije bistveno povišala, tu konkurenca nima kaj dosti vpliva. Zato vsekakor lahko rečemo, da je samooskrba z električno energijo prihodnost načina pridobivanja elektrike, saj tako na ceno sploh nismo vezani, ker imamo sami svojo sončno elektrarno in tako pridobivamo toliko elektrike, kot jo potrebujemo in jo lahko tudi prodajamo naprej.

 

Samooskrba z električno energijo omogoča ne samo prihranke, ampak omogoča tudi zaslužek

 

Da nam je na voljo samooskrba z električno energijo, ker smo se tako odločili, je to vsekakor najboljša odločitev. Koliko se bo elektrika v prihodnosti dražila, ne ve nihče, jasno pa je, da že samo zato, ker se stroški dela zvišujejo, da se bo to prej ali slej začelo poznati tudi na položnicah, ki jih vsak mesec prejemamo. Zato ni nič čudnega, ko ljudje niso več sposobni plačevati računov za elektriko, saj gospodinjstva na leto plačujejo na leto povprečno kar 1500 €.

Zakaj bi torej plačevali tolikšen strošek, če pa samooskrba z električno energijo predstavlja le začetni strošek investicije, nato pa je cena elektrike znižana za nekajkrat na leto, hkrati pa se da z energijo, ki jo pridobimo s pomočjo lastne elektrarne, tudi dobro zaslužiti. Samooskrba z električno energijo torej ne le, da omogoča res zelo velike prihranke, temveč omogoča tudi zaslužke, saj lahko odvečno energijo, ki jo proizvedejo sončne elektrarne, tudi prodamo nazaj v omrežje, s čimer pa se seveda tudi zasluži, kar pomeni, da pravzaprav investicijo poplačujemo tudi z zaslužkom, ki ga imamo zaradi postavljenega sistema.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja