S strešnim kovčkom pridobimo ogromno prostora

strešni kovčekDružinski izleti so nekaj posebnega. Predvsem kadar gre za daljše potovanje, ki traja več dni. Veselijo se jih tako stari kot mladi. Seveda se je potrebo na potovanje dobro pripraviti, kar zahteva načrtovanje in pakiranje, ki se ga veseli redko kdo.

Več družinskih članov, kot šteje družina, zahtevnejše je pakiranje. Priprava stvari vključuje samo sortiranje in zlaganje v kovčke, torbe in podobno. Ko ta korak uspešno prebrodimo, je potrebno vse spakirane potrebščine nekako spraviti v avto. V avtu imamo pogosto premalo prostora, posebej če potujeta z nami več kot dva otroka. Če imamo posebne hobije, kot so deskanje, smučanje, kolesarjenje in drugi športi, prostora nikoli ni dovolj.

Strešni kovčki za avtomobile

Za udobno in predvsem varno vožnjo ter prevoz stvari, so namenjeni strešni kovčki za avtomobile. Varnost pri prevozu moramo poudariti, saj je ta na prvem mestu. Neredko se zgodi, da ljudje prevažajo slabo pripete ali celo slabo nameščene pripomočke, kot so na primer kolesa. Takšna praksa vodi v najslabšem primeru do nesreč na cesti, pri čemer se poškodujejo nič hudega sluteči vozniki, ki se vozijo za vozilom.

Seveda koles ne moremo pospraviti v strešni kovček, temveč ga moramo pričvrstiti na posebne nosilce nad ali za avtomobilom. Strešni kovčki za avto so po drugi strani idealni za prevoz potovalk, smuči, palic, desk in druge športne opreme, karkoli potrebujete torej peljati s seboj, vam bistveno povečajo prostor v vozilu. Pogosto smo za pot spakirali toliko, da zaradi prostorske stiske vse enostavno ne gre v prtljažnik avtomobila ali pa imamo s seboj predmete, ki jih je v vozilu zaradi ostrih robov ali same velikosti nevarno prevažati.

Strešni kovček ne zmanjša varnosti

O prevozu prtljage v avtomobilu je moč najti veliko nasvetov, ki jih je potrebno upoštevati. Strešni kovčki pripomorejo predvsem k večji varnosti, omogočajo pa tudi potovanje več oseb naenkrat. Sprosti se prostor v prtljažniku in teža prtljage se enakomerno razporedi na vsa štiri kolesa. To pomeni lažje manevriranje ter bolj udobno vožnjo za voznika in potnike.

Nameščanje strešnega kovčka je precej enostavno opravilo, ki ga zmore vsak. Na posebne nosilce, ki so že nameščeni ali jih lahko dokupimo po tipu vozila, se kovček namesti s posebnim mehanizmom. Ob prvi uporabi si moramo zavoljo lažje uporabe prebrati vsa priložena varnostna navodila. Kovček nameščamo dan prej ali nekaj dni pred potovanjem, ko smo zbrani in spočiti, da ne pride do napak pri namestitvi.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja