S probiotiki do urejene črevesne flore

Črevesje je največji organ v telesu, pa vseeno skoraj da vsi pozabljamo nanj. Ukvarjamo se večinoma z zunanjim izgledom, pa mišicami, malo morda gledamo na prehrano, pazimo na sklepe in kosti, ampak na črevesje, ki je dejansko odločilno pri zdravju in počutju, pa pozabljamo. Kaj so probiotiki nihče ne ve. Urejena črevesna flora je izjemno pomembna in če je nimamo urejene, potem tudi prebava ni urejena, kar pa je nima skoraj zagotovo nihče, ki se z zdravjem črevesja ne ukvarja, potem lahko pozabimo na dobro počutje, na veliko energije, na zdravje, na jeseni in zime polne zdravja in posledično je vse skupaj povezano tudi z učinkovitostjo doma in v službi. Veste, da vam lahko pri tem vsem skupaj najbolj pomagajo probiotiki? Da, povsem enostavno. Morda si mislite, da zdaj spet en dodatek, ki ga moramo uživati, ampak zavedajte se, da vam bodo ravno probiotiki omogočili zdravje in zaradi tega polno ostalih dodatkov ne boste več rabili uživati.

Prebava brez pravih bakterij ni dobra

Glede na to, da je zdravje črevesja najbolj pomembna, nikakor ne smemo mimo tega, da če črevesna flora ni dobra, tudi prebava ni dobra, več balasta in nepotrebnih snovi se zadržuje v črevesju in posledično je počutje slabo, zdravje pa še bolj. Zavedajte se, da prebava mora biti dobra, ker pravijo, da toliko kot je zdravo črevesje, tako zdravi ste tudi vi. Zato so probiotiki tako zelo pomembni, saj rešijo zdravje skoraj da vsakega človeka. Zavedati se morate, da dejansko probiotiki najbolj omogočijo zdravje črevesja in celega človeka, še najbolj negativno pa na zdravje črevesja vplivajo antibiotiki. Da pa antibiotike potrebujete, pa v osnovi iščite problem v neurejeni črevesni flori in s tem prebavi in zopet se vrnemo na začetek, da bi morali biti probiotiki prvi dodatek, ki ga uživajo ljudje.

Antibiotiki samo v izjemnih primerih

Seveda nikakor ne moremo reči, da so antibiotiki krivi za vse bolezni. Vseeno tudi zdravijo ogromno različnih bolezni, a vseeno se bi ogromno lažjim boleznim lahko izognili, če bi uživali probiotike.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja