Rustikalna kuhinja je srce vašega doma

Po večletnemu trendu pri oblikovanju kuhinj, ki je stremel k čim bolj ravnim, čistim linijam, v modo ponovno prihajaja podeželjski stil. Zanj je značilno, da se ponovno uveljavljajo bolj dodelane linije z izrezljanimi ličnicami, bogatimi venci in toplejšimi barvnimi odtenki. Rustikalne kuhinje zares predstavljajo srce vašega doma, saj nudijo toplino in občutek varnosti in udobja. Med najbolj popularne barvne kombinacije še vedno spada bela, zelo priljubljena pa je tudi barva magnolije ali pa peščeno siva barva. Delovne plošče so običajno v različnih lesnih dekorjih, v nekaterih primerih pa vidimo tudi kombinacijo z delovnimi pulti v dekorju marmorja oziroma drugih kamnin.

Podeželjske kuhinje so vedno bolj prisotne tudi v sodobnih hišah, saj lahko prava kombinacija sodobnih in bolj klasičnih elementov pričara prav prijetno bivalno okolje. Pri opremljanju doma v moderno-rustikalnem slogu moramo res paziti na izbiro elementov, saj lahko drugače dosežemo učinek neurejenosti, neujemanja elementov in drugače neharmonično podobo.

Seveda pa rustikalen izgled kuhinje vsekakor ne pomeni, da se moramo odpovedati modernim rešitvam. Ob nakupu nove podeželjske kuhinje dobimo pohištvo, ki je izdelano iz sodobnih kakovostnih materialov in vsebuje sodobne mehanizme predalov in vrat. To pomeni, da se za rustikalno fasado skrivajo močni predali z mehanizmom za mehko zapiranje, sodobni izvlečni mehanizmi in nenazadnje tudi moderni gospodinjski aparati. V rustikalni kuhinji običajno izberemo vgradne gospodinjske aprate, ki so skriti za ličnicami, kljub temu pa določenih aparatov ne moremo skriti (pečica, kuhalna plošča, pomivalno korito). Pri teh aparatih se moramo odločiti, kakšenega videza si želimo. Lahko uporabimo aparate sodobnega izgleda in s tem dosežemo harmonijo med sodobnim in klasičinim videzom. Če želimo v celoti rustikalen videz, pa lahko izberemo sodobne aparate klasičnega designa, ki jih nudijo določeni proizvajalci.

Sodobne kuhinje klasičnega videza so običajno izdelane po merah stranke. Pri načrtovanju bodite pozorni, da ima kuhinja dovolj delovne površine ter prostora za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in živil.

 

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja