Privoščite si zdrav zajtrk z ovsenimi kosmiči

ovseni kosmiciZa najboljši začetek dneva je nujno potreben zajtrk. Sicer res velja, da če si že privoščite pregreho tekom dneva, da si jo je najbolje privoščiti ravno za zajtrk, ko imamo še cel dan časa, da odvečne kalorije tudi porabimo. Ampak priznajte si, če zjutraj pojeste pregreho, potem pa greste v službo, kjer večinoma le sedite, po koncu službe greste domov, kjer komaj čakate, da se zleknete na kavč, potem pregrehe ne boste porabili in v tem primeru za vas ne velja, da lahko zjutraj pojeste res kar koli že hočete. Res je, da se vam bo v vsakem primeru slab zajtrk še najmanj maščeval na maščobah, ampak zakaj ne bi bili na vašem jutranjem menuju ovseni kosmiči, da bi si z njimi zagotovili tudi prepotrebno energijo, se nasitili in hkrati skrbeli tudi za vaš imunski sistem?

Ovseni kosmiči so zajtrk prvakov

Prav gotovo ste kje že to slišali oz. prebrali. In verjemite, res je tako. Pravzaprav težko najdemo še kje tako poceni živilo, ki nas oskrbi z vsem, kar potrebujemo za zajtrk. Poznate še katero drugo živilo, ki vas tako lepo nasiti, vam da ogromno energije, hranilnih snovi, skrbi za vašo prebavo in tudi imunski sistem, hkrati pa je tako poceni in enostavno za uživanje. Ovseni kosmiči se pripravijo čisto enostavno. Lahko jih sicer tudi kuhate, ampak časa po vsej verjetnosti zjutraj nimate, vsaka minuta spanja pa vam tudi veliko pomeni, zato je super to, da se ovseni kosmiči lahko enostavno namočijo tudi samo v vodo, jogurt ali mleko, malo počakamo, da se razpustijo in že so pripravljeni.

Ovseni kosmiči niso le za zajtrk

Seveda pa se ovseni kosmiči lahko uživajo tudi za večerjo. Njihova kalorična vrednost ni kaj dosti visoka, prav tako je to zelo lahka hrana, zato torej ne boste imeli tistega težkega občutka, kot ga imate lahko po hrani. Na ta način se boste tudi kruhu lahko veliko lažje izognili, saj Slovenci brez njega pravzaprav sploh ne poznamo obroka. Če pa boste pojedli kosmiče iz ovsa, pa se boste tako lepo nasitili, da kruha sploh ne boste iskali.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja