Pri prehrani bolje preventiva kot kurativa

Se sploh zavedate, koliko enih težav si lahko nakopljete z nezdravo prehrano in kako zelo vam lahko nezdrava prehrana škoduje? Vse teorije in vsi prispevki, ki jih najdemo tudi na strani in v reviji Aktivni niso brez veze in niso namenjeni samo temu, da so in da obstajajo. Izjemno pomembno je namreč, da se zavedamo pomena, ki ga ima zdrava prehrana in tudi vseh posledic, ki nas lahko, ni pa nujno, doletijo, če se bomo nezdravo prehranjevali. Že res, da poznamo kar nekaj ljudi, ki so po nekaj let uživali samo krompirček in tak ali drugačen meso, vse skupaj pa vsebuje na koncu še transmaščobe in ne vsebuje nič sadja ali zelenjave, pa takim ljudem ni nič, samo malo bledi so, to pa je tudi vse. Ampak niso vsi ljudje tako neobčutljivi, nimajo vsi enakih prebavnih encimov in veliko več je ljudi, ki imajo zaradi nezdrave prehrane ogromno zdravstvenih težav, uradna medicina pa jim ne zna pomagati.

Nezdrava prehrana je lahko draga

Že res, da je nezdrave prehrana poceni, ampak za večino ljudi samo takrat, ko jo plačajo. Vse posledice, ki jih takšna prehrana pusti na dolgi rok in pa prehrana z ogromno ogljikovih hidratov in sladkorji, pa so zelo drage. Potem pa so ljudje ves čas utrujeni, imajo to ali drugačno zdravstveno težavo, uradna medicina pa jim ne zna pomagati drugače kot z zdravili ali pa izjavami, da ves čas samo stokajo in jih zaradi tega že malo manj kot pošiljajo k psihiatru. Uradna medicina posledic, ki jih prinaša nezdrava prehrana, enostavno ne zna odkriti, še manj pa zdraviti. V takih primerih ostane na voljo samo neuradna medicina, ki pa za učinke potrebuje kar nekaj terapij in torej kar nekaj evrčkov.

Zdrava prehrana da veliko energije

Poznate kakšnega človeka, ki ima ves čas polno zdravstvenih težav in to že v mladosti, nima energije in ga boli to in ono? Veliko jih je, morda le ne govorijo o svojih problemih. Taki so velikokrat na dietah in to izčrpljujočih dietah, s katerimi se le počasi pobirajo, na koncu pa jim po nekaj letih le uspe. Zato, če si ne želite takih težavnih zdravljenj, naj bo zdrava prehrana ves čas na vašem jedilniku, lahko se seveda pregrešite, ampak naj grehi ne bodo vsakodnevna navada.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja