Preventivni ultrazvok ščitnice je dobra ideja

Izjemno pomemben element pri odkrivanju bolezenskih sprememb v mehanskih delih zgornjega dela telesa je ultrazvok ščitnice in vratu.

ultrazvok ščitnice

Na rezultate tovrstnih preiskav se lahko opremo, ko moramo planirati začetne in nadalje posege, ter kadar želimo spremljati kako uspešno je trenutno zadavljenje tega področja. Tudi kadar nimate razlogov za sum, da bi bilo z vašim telesom karkoli narobe, je samoplačniški ultrazvok ščitnice vedno dobra poteza. Preventiva je vedno boljša od kurative. Takšne preglede v Sloveniji denimo opravlja ambulanta Ultralab iz Ljubljane, ki ponuja tudi vrsto drugih preventivnih preiskav, od srca in žil, do trebuha in genitalij.

 

Kaj zajema samoplačniški ultrazvok ščitnice, ki ga opravlja Ultralab?

Strokovni ultrazvok ščitnice in vratu, ki ga je priporočljivo opravit vsakih nekaj let, je zares kompleksen in celovit. Med drugim vključuje natančen pregled žleze slinavke, kjer se prepričajo, da ni nikakršnih vnetij. Poleg tega preverijo morebitno prisotnost kamnov v izvodilih in zametke tumorja. Pregled zajema tudi podrobno obravnavo bezgavk, ki so lahko prav tako izpostavljena malignim obolenjem ter raznim vnetjem, še zlati avtoimunskim. S tem posegom ne boste zgolj odpravili sumov o morebitnih težavah, temveč boste pridobili podatke o samo zgrabi tega organa, njeni velikost in nenazadnje prekrvljenosti, ki je iz normalno delovanje izjemnega pomena.

 

Drugi preventivni pregledi

Seveda ultrazvok ščitnice ni edini pregled, ki ga je pametno redno opravljati. Da bo vaše telo v kar se da dobri kondiciji, strokovnjaki priporočajo tudi pogoste kontrole srca, ki je naš daleč najbolj pomemben organ. Med tovrstnimi preiskavami bodo zdravniki v živo preverjali njegovo delovanje in brez težav zaznali morebitne odklone, ki nakazujejo na pojav razno raznih srčnih bolezni. Sodobna tehnologija namreč omogoča odličen prikaz srčnih struktur in njihovih funkcij. Za ženske so zelo pomembni tudi redni pregledi dojk, ki se prav tako lahko izvajajo v privatnih laboratorijih brez napotnice. Gre za povsem nebolečo preiskavo, ki omogoča zaznavo nepravilnost v tkivu dojk ter hitro odkrivanje morebitnih rakavih obolenj.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja