Premazi za les, ki ohranijo naraven videz

Kdaj ste nazadnje zaščitili oz. obnovili videz vaše ograje, vrat, oken ali pohištva s premazi za les? Gre za prvo stvar, ki bi jo morali narediti, saj ne samo, da ga s tem zaščitite, temveč mu podaljšate življenjsko dobo in estetsko funkcijo. Morda zdajle mislite, da vam je všeč naravni videz, razne glazure pa povezujete z nenaravnim izgledom, sijočim lakom ali celo barvami. S premazi za les Silvanol lazura B podjetja Silvaprodukt na vodni osnovi boste še vedno ohranili naraven videz, hkrati pa ga boste zaščitili. Primerni so za zunanje in notranje izdelke, preizkušeni pa so tudi s strani Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

premazi za les1

Kdaj izdelke zaščititi s premazi za les?

 

Les je naravni material, ki se odziva na vremenske spremembe. Zaradi vlage in temperaturnih razlik se kriči in širi, nabreka in poka. Sončna svetloba razkraja lignin, zaradi česar izgublja prvotno barvo in postaja siv, hrapav in suh. Velikokrat se zgodi, da ga napadejo tudi insekti in glive razkrojevalke, zaradi katerih se hitreje razkraja in stara, poleg izgubljanje estetske vrednosti pa izgublja tudi kakovost in lastnosti. Zaradi vseh teh sprememb ga je že v začetku dobro zaščititi s premazi za les, ki ga ščitijo pred vplivi okolja in mu podaljšujejo življenjsko dobo. S premazi za les je priporočljivo zaščititi tako zunanje kot tudi notranje pohištvo, saj je tudi to izpostavljeno temperaturnim razlikam in sončni svetlobi.

lesena ograja

Zaščitite, vendar ohranite naraven izgled

 

Izdelek Silvanol lazura B proizvajalca Silvaprodukt je sodoben in tankoslojni akrilni premaz za površinsko zaščito oken, vrat, vrtnih in balkonskih ograj, fasadnih oblog, vrtnih garnitur, otroških igral in podobno. Njihova posebnost je ta, da izdelek obarva v želeni odtenek in ga zaščiti pred sivenjem, vendar ne prekrije teksture oz. videza, s čimer ohrani svojo estetsko vrednost, naravnost in toplino. Pri zaščiti izdelkov za zunanjo rabo jih je potrebno predhodno zaščititi z osnovno glazuro. Na voljo je v 0,8 kg, 5 kg in 20 kg pakiranju, pri čemer 1 kg zadostuje za dvakratno prekritje približno 4 do 6 m2 površine.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja