Požarni red učinkovit, če je varna raba naprav

požarni redPožar je izjemno resna in mogoča nevarnost posebej takrat, ko se v kakšnem objektu nahaja več ljudi. Eden od takšnih objektov je stanovanjski blok, ki mora imeti požarni red. V stanovanjih največkrat pride do požara prav v kuhinji, saj je tam več naprav, ki oddajajo toploto. Ni pomembno, ali je štedilnik plinski ali električni, do požara lahko pride pri obeh. Na plinskem štedilniku je odprti plamen, ne glede na to, da električni štedilnik ali namizni žar nimata odprtega ognja, lahko vseeno povzročita požar. Ker se lastnik ali upravljavec stanovanjskega bloka zaveda nevarnosti požara, bo naročil požarni red Projekt varnost podjetja.

Požarni red izdela usposobljeno podjetje

Za izdelavo dokumenta je morda najbolj smiselno najeti podjetje, ki se profesionalno ukvarja s požarno varnostjo. Takšno podjetje je za področje požarne varnosti ustrezno usposobljeno zaradi večletnih izkušenj na tem področju. Pameten lastnik ali uporabnik objekta bo za požarni red Projekt varnost najel. Tako bo preostalim uporabnikom objekta zagotovil kar najboljši požarni red in s tem največjo in najboljšo varnost pred nenadzorovanim širjenjem ognja. Podjetje, ki se ukvarja s požarno varnostjo, bo objekt najprej zagotovo pregledalo, da kar najbolje oceni, kaj vse je potrebno storiti, kakšne ukrepe je treba določiti in uvesti. Vsekakor je požarni red nekaj, kar je treba jemati resno.

Požarni red predvideva tudi gasilne aparate

Zakaj je požarni red tako velikega pomena? Zato, ker se lahko nenadzorovano širjenje ognja razširi do takšne mere, da povzroči ogromno škode, ki ni nujno le materialna. Še veliko večja škoda, pravzaprav škoda, ki je ni mogoče izmeriti, so v požaru izgubljena življenja. Dober požarni red bo poskrbel, da se požar ali popolnoma prepreči ali pa kar se da omeji. V vsak objekt je treba namestiti gasilne aparate, katere vrste, najverjetneje najbolje oceni strokovnjak na področju požarne varnosti. Poleg najbolj ustrezne vrste gasilnega aparata mora strokovnjak za področje požarne varnosti oceniti tudi število gasilnih aparatov, ki je potrebno za določen objekt.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja