Potni nalogi se morajo delati v skladu z zakonodajo

potni nalogiZakonodaja je na področju potnih nalogov šele leta 2014 postala malo bolj natančna in točno določa, kaj in kako se lahko ravna pri tem, ko se pišejo potni nalogi. Seveda, da se napišejo potni nalogi na osebo v visoki višini kar tako, brez vse podlage in to samo zato, da se ji lahko izplača minimalna plača, je proti zakonito, zato takšne situacije tokrat izpustimo. Če so se lahko nekdaj pisali kar tako potni nalogi zakonodaja zdaj tega več ne dopušča v takšni meri, vendar pa se čisto vseh goljufij vseeno ne da preveriti. Je pa vsaj malo bolj točno določeno postalo področje glede višine dnevnic za našo državo in za tujino, prav tako tudi glede tega, kateri obroki sodijo zraven in kateri ne in še bi se kaj našlo.

 

Ker se danes ne morejo več kar tako pisati potni nalogi zakonodaja je namreč naredila red, je najbolje, da se odločite kar za kakšen program

Upoštevati morate ob tem, ko se pišejo potni nalogi, kar precej različnih dejavnikov, kar marsikomu ni več tako všeč. Če si želite zmanjšati nevarnost, da bi inšpektor ob morebitnem pregledu začel metati priznane in res utemeljene poti ven, kar bi pomenilo, da bi bilo treba plačati tudi davek skupaj z vsemi zamudnimi obrestmi za nazaj in še kakšno kazen, se je vsekakor najbolje držati vseh predpisov in si predvsem priskrbeti dokazilo za opravljeno pot.

Kljub temu, da še vedno velja, da se lahko odloči inšpektor kakšno po njegovem mnenju  neutemeljeno pot zavrniti pač kadar mu paše, si boste to možnost precej zmanjšali, če boste dosledni. Če potni nalogi niso pravilno izpolnjeni, ste lahko prepričani, da vam bo inšpektor to pot zavrnil, pa čeprav je sicer ne bi. Da se preprečijo takšni primeri, se je vsekakor še najbolje odločiti za kakšne programske rešitve, kjer vse skupaj poteka bistveno bolj avtomatizirano.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja