Poskrbite za zalivanje trate!

zalivanje trateKaj je najpogostejši vzrok za to, da trata ni lepo zelena, kot bi morala biti? Zaradi česa trava porumeni ali porjavi? Vzrokov za to je lahko več, običajno pa je problem prav v sončni pripeki oziroma suši. Zaradi tega je treba poskrbeti za ustrezno zalivanje, saj le tako lahko preprečimo takšne težave. Za večje površine se pri tem najbolje obnesejo zalivalni sistemi. Obstaja jih več vrst, tako da lahko izbiro prilagodite glede na svoje potrebe.

Na voljo so zalivalni sistemi različni vrst

V prvi vrsti je pri izbiri treba vedeti, kakšni zalivalni sistemi so sploh na voljo. Na podlagi teh informacij boste lažje izbrali pravega za svojo trato. Zalivalni sistemi so lahko namenjeni zalivanju ali namakanju, prav tako pa je pri izbiri treba upoštevati tudi to, da so nekateri namenjeni zalivanju sobnih rastlin in ne trate ali drugih zunanjih površin. Z njimi sicer lahko zalivate tako trato kot tudi zelenjavni vrt, žive meje, sadovnjak, njive ali katero koli drugo površino.

Med različnimi sistemi so sploh za manjše površine zelo priljubljeni tisti, ki omogočajo kapljično namakanje, obstajajo pa tudi različne druge vrste, ki poskrbijo prav za zalivanje vrta oziroma vaše zelenice. Zalivalni sistemi imajo sicer kar nekaj prednosti, med katerimi so:

  • velik prihranek časa,
  • prihranek pri porabi vode, saj jo porabijo le toliko, kot je nujno potrebno,
  • lažja skrb za vrt,
  • bolj enakomerna razporeditev vode,
  • možnost zalivanja ali namakanja tudi v vaši odsotnosti,
  • lepša zelenica ali vrt.

Avtomatsko zalivanje je najboljša rešitev

Najboljšo rešitev seveda predstavljajo popolnoma avtomatizirani namakalni in zalivalni sistemi. Danes so cenovno že veliko bolj dosegljivi, kot nekoč, zato si jih lahko privoščijo ne le urejevalci javnih površin in parkov, ampak tudi lastniki zasebnih zemljišč, ki si želijo lepo trato in vrt, brez vsakodnevnega ročnega zalivanja, ki je zelo zamudno.

Avtomatsko zalivanje upravljate preko krmilnika, kar vam omogoča tudi natančen nadzor nad njegovim delovanjem in porabo vode. Poleg tega pa boste na tak način poskrbeli tako za lastno udobje in več prostega časa, kot za to, da bo vaša trata lepo zelena tudi takrat, ko se boste poleti vrnili iz daljšega dopusta, saj bo tudi v vaši odsotnosti ustrezno zalita.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja