Ploščice za teraso morajo biti trpežne

Ploščice za teraso se proizvajajo v različnih državah po svetu, zato se njihove fizikalne lastnosti razlikujejo glede na to, iz katerega geografskega območja prihajajo. Razlikujejo po debelini in trdnosti. Najboljše so izdelane iz keramike, vendar so na trgu na voljo tudi drugi izdelki, narejeni iz betona ali porcelana. Več si lahko preberete na spletni strani https://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/zunanje-ploscice. Ploščice za teraso na prostem morajo biti odporne na težke pogoje, vključno z dežjem, snegom, ledom, nizkimi temperaturami in visoko stopnjo izpostavljenosti soncu. Če so izpostavljene dežju in visoki stopnji vlažnosti, so nagnjene k vpijanju vode. Če se preveč navlažijo, začne malta med njimi razpadati in se lahko izbočijo ali razpadejo.

ploščice za teraso1

Ne preprečujejo prehod vode skozi njih

Vendar jih ne smemo vedno obravnavati kot vodoodpornih površin, ki preprečujejo prehod vode skozi njih. Dejansko so ploščice za teraso vrsta porozne površine, kar pomeni, da lahko zlahka prenašajo vlago navzdol v podkonstrukcijo. Ker niso hidroizolirane, lahko vlaga, ki pronica v njihove pore, odteče navzdol v podkonstrukcijo, od koder jo lahko odvedejo drenažni sistemi. Prekinitev tega naravnega procesa jim lahko škoduje, saj povzroča kritično strukturne poškodbe. Odporne morajo biti na ekstremna temperaturna nihanja, od -35 stopinj Celzija pozimi do +55 stopinj Celzija poleti. Ker niso fiksna struktura, se zaradi temperaturnih nihanj širijo in krčijo.

ploščice za teraso

Kako izbrati ploščice za teraso?

Terasa je eden najpomembnejših zunanjih elementov, v katerem lahko uživate z gosti ali sami. Z odličnim oblikovanjem lahko ustvarite edinstvene prostore, ki so čudoviti in praktični. Oblikovanje s ploščicami je ena od odličnih idej za oblikovanje, saj vam omogoča, da ustvarite eleganten prostor s klasičnimi, tradicionalnimi in sodobnimi vzorci ter zasnovo s pridihom razkošja. Izberite opremo, ki bo najbolje ustrezala vašemu okolju in načinu življenja. Obstaja veliko možnosti za oblikovanje, s katerimi lahko ustvarite privlačno in trpežno talno oblogo. Uporabljen material močno vpliva na ta vidik, saj bo določil barvo in/ali vzorec prostora.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja