Ovratnice za pse niso le modni dodatek

ovratnice za psePsi so priljubljeni hišni ljubljenčki, saj so igrivi, cartljivi, lahko pa tudi pazijo na svoje lastnike. Hišni ljubljenčki niso le za to, da jih lastniki crkljajo in jih uporabljajo za to, da pazijo na hišo ali stanovanje. Lastniki morajo za svoje pasje ljubljenčke primerno poskrbeti. Eden od načinov je ta, da se odločijo za nakup ovratnice za pse. Veliko izbiro ovratnic za pse je mogoče najti na spletni strani trgovine Pasjaštacuna. Ovratnica za pse je kos materiala, trak, lahko iz kakšne tkanine ali usnja, tudi iz umetnega usnja, ki ga je treba pritrditi psu okoli vratu. V pomoč pri izbiri ovratnic vam bo mogoče tudi ta članek.

Ovratnice za pse za nadzor in varnost

Naloga ovratnice za pse je vsaj troja. Ovratnica za pse je namenjena temu, da ima lastnik psa le-tega pod nadzorom, da se zunaj doma pes ne giba kar kjer koli in da ne more iti kar do vsakega človeka in ga prestrašiti ali morda napasti. Druga in zelo pomembna naloga ovratnice za pse je ta, da se lahko psa, če se izgubi, z njeno pomočjo identificira oziroma se ugotovi, čigav je. Z ovratnico za psa lahko lastnik ali lastnica svojega psa še polepša. Kadar se psa pelje na sprehod, mora imeti poleg ovratnice za pse tudi povodec. Povodec se pritrdi na pasjo ovratnico.

Ovratnice za pse omejujejo gibanje

Povodec seveda drži ta, ki psa pelje na sprehod, z njim pa lahko uravnava dolžino vrvi in s tem ali dovljuje psu, da se sprehaja dlje ali pa njegovo gibanje omejuje. Omejitev gibanja je nujno potrebna, ko se lastnik in pes sprehajata tam, kjer je veliko ljudi. Omejitev gibanja je nujno potrebna tudi takrat, ko lastnik in pes prečkata cesto. Nujna oprema vseh, ki imajo pasjega ljubljenčka, so ovratnice za pse. Ta trak, ki se pritrdi psu okoli vratu, je nujno potreben, saj brez njega ne gre pritrditi povodca. Na sprehodu pa mora pes biti na povodcu, kar je tudi določeno z zakonom.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja