Otroške postelje, bogastvo izbire in možnosti

Otroške postelje so bogastvo izbire in možnosti. Izbrati je mogoče zelo različne otroške postelje, s tem pa izpolniti praktično vsako željo uporabnika. Lahko gre za preprost posteljni okvir z vzmetnico ali bistven del otroške sobe.

Osnova dobrega spanja

Osnova dobrega spanja je kakovostna vzmetnica. Zato so lahko dobra izbira že razmeroma osnovne in na videz skromne otroške postelje. Sredstva, ki bi jih sicer namenili za pohištven komplet, lahko v primeru omejitev preusmerimo v kakovostno vzmetnico. Brez omejitev lahko izberemo otroške postelje v pohištvenem kompletu skupaj z kakovostno vzmetnico. Najbolj pomembno pri tem je, da se izbrano sklada z našimi zahtevami in tudi prostorskimi omejitvami. Slednje so stalnica, zato velja pred izbiro dobro načrtovati. V stanovanjih z podobnimi ali enakimi merami in razporeditvijo prostorov lahko dobro idejo dobimo pri sosedovih. Vsekakor pa je dobro pred izbiro otroške postelje koristno pridobiti čim več informacij iz različnih virov.

Osnova otroške postelje je posteljni okvir. Biti mora čvrst ter omogočati optimalno podporo vzmetnici. Z optimalno podporo lahko vzmetnica zagotovi telesu ustrezno podporo. Ker gre za otroške postelje je estetski izgled lahko bistveno drugačen od postelj za odrasle. Možnosti estetske nadgradnje so od različnih barv, do izvedb v najrazličnejših otrokom všečnih imitacijah in oblikah. Pri odločitvah so pogoste dileme tudi prostor pod posteljo. Kdor ima prostorsko stisko, lahko ta prostor izkoristi za predale in podobne shranjevanju namenjene rešitve. Prostor je lahko tudi prazen, kar omogoča kakovostnejše zračenje ležišča. Drugi iščejo možnosti za prostorski izkoristek nad izhodiščnim ležiščem. To so lahko pogradi, kompromis pa je polvisoka postelja ali polvisok okvir. Pogradi so v goli osnovi otroške postelje za dva uporabnika, polvisoke izvedbe pa omogočajo postavitev ležišča višje ter možnost izkoristka prostora pod njim. Kar je dobra rešitev predvsem v primerih, ko želimo otroške postelje združiti z drugimi elementi z namenom čim boljšega prostorskega izkoristka danega bivalnega prostora. Oglejte si ponudbo otroških sob na spletni strani www.harveynorman.si.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja