Odišavljeni in sveži tudi v vročih poletnih dneh

Ko se temperature dvignejo nad 30 stopinj Celzija, je zelo težko oziroma nemogoče zaustaviti potenje, saj gre za povsem normalen odziv telesa, ki se mora sproti ohlajati. Vendar veliko ljudi tudi v tem času odhaja v službo in ima še dokaj aktivno življenje, zato je pri tem pomembno ohranjati dobro telesno higieno.

Kako torej v tem času, ko je pred nami še toliko službenih in družinskih obveznosti, ohraniti telo sveže in odišavljeno tudi v takšni vročini? Za vse, ki so že naveličani umetnih dišav in podobnih kozmetičnih izdelkov, so prava rešitev naravni deodoranti, ki ne vsebujejo agresivnih kemikalij in drugih škodljivih snovi.

Kaj vsebujejo naravni deodoranti in kako učinkujejo?

naravni deodoranti

Na trgu kozmetičnih izdelkov je prava poplava različnih produktov, ki se oglašujejo kot popolnoma naravne, a le redki imajo vse potrebne certifikate, ki to tudi potrjujejo. Zato bodite pri izbiri res previdni in natančno preverite navedene sestavine in prisotnost oznak, ki potrošnike obveščajo o pridobljenih certifikatih in ustanovah, ki so jih izdali.

Stoodstotno naravni deodoranti vsebujejo alum. Gre za molekule, ki so tako velike, da ne prehajajo v krvni obtok, saj ne prodrejo skozi kožo. Alum je sicer spojina mineralnih soli, ki po nanosu na koži pustijo tanek sloj. Ta sloj kristalnih soli učinkovito preprečuje razkroj bakterij, ter tako deluje antibakterijsko. Takšni naravni deodoranti ne ovirajo delovanja žlez znojnic, ki lahko še naprej nemoteno opravljajo svojo nalogo. Po nanosu se boste torej normalno potili, le da bo preprečen nastanek neprijetnih vonjav.

Ali so naravni deodoranti primerni za otroke in nosečnice?

Ker ne vsebujejo alkohola, aluminijevega cirkonija ali aluminijevega klorohidrata, kot tudi ne parabenov, jih lahko uporabljajo tako odrasli kot otroci. Primerni so tudi za vse, ki imajo občutljivo kožo, ki se zlahka vname ali je nagnjena k alergijam.

Na voljo so naravni deodoranti z esencami naravnih eteričnih olj ali pa z nevtralnim vonjem, ki jih lahko brezskrbno uporabljajo tudi doječe matere in nosečnice.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja