Nevidni zobni aparat za čudovit nasmeh

Najlepša stvar na vsakem človek je njegov oziroma njen nasmeh. Vsak ima tudi pravico, da se brez sramu odpravi v družbo in ga ni sram njegovih zob. Nekaterim je narava ta dar podarila, drugi pa potrebujejo malo pomoči, da pridejo do te točke. Nevidni zobni aparat je naprava, ki nam omogoča prav to –, da si popravimo zobe brez tega, da bi nam okrevanje karkoli upočasnjevalo. Poglejmo si skupaj nekatere največje prednosti tega aparata in kako nam lahko pomaga do čudovitega nasmeha.

Nevidni in klasični zobni aparat

Staromodni zobni aparat uporablja nosilce, ki jih povezujejo žice, da vzpodbudi zobe, da rastejo v želeno smer. Taka naprava mora biti specifično prilagojena za posameznega uporabnika, saj je struktura dlesni, čeljusti in zob popolnoma drugačna od človeka do človeka.

Nevidni zobni aparat pa se razlikuje od klasičnega po sami izdelavi in uporabi materialov. Narejen je iz plastičnega ali akrilnega materiala, ki je skoraj neviden očem. Lahko ga snamemo med jedjo ali, ko si umivamo zobe. Med samo nošnjo bomo morali aparat na vsake nekaj tednov zamenjati, saj nam ga bo zobozdravnik moral ponovno nastaviti, da nam bodo zobje rasli na pravilen način.

Kdaj ga zobozdravnik predpiše?

Ker je nevidni zobni aparat narejen za specifično osebo, ki ga bo nosila, je primeren za odrasle tako kot za najstnike. Narejen je, da se tesno prilega našim zobem in jih premika v želeno smer. Zobozdravnik mora biti tukaj zelo previden, saj se mladim ljudem čeljusti in usta še vedno spreminjajo in to mora upoštevati, ko nastavlja napravo.

Največkrat se ga predpiše ljudem za težave, kot so:

  • Nagnezdeni zobje, ki jih je potrebno pravilno razvrstiti

Take težave so zelo pogoste med najstniki in mladimi ljudmi. Reši se jih lahko z nevidnim zobnim aparatom, ki omogoča hitro in neboleče okrevanje.

  • Težave z razmiki med zobmi

Zelo pogosta težava, ki jo ima velik del ljudi. Lahko jo zdravimo z navadni zobnim aparatom, vendar je nevidni boljša izbira, saj ohranjamo čudovit nasmeh med samim zdravljenjem.

Za bolj kompleksne težave pa nevidni zobni aparat običajno ne uporabljamo, saj je potrebna popolnoma drugačen pristop.

Natančne nastavitve aparata za zobe

Zobozdravnik nam mora natančno nastaviti aparat, ki nam bo popravil rast zob. Za to je potreben načrt in dobro poznavanje strukture ustne votline. Redni obiski pri zobozdravniku, ki se raztezajo na vsake nekaj tednov, nam bodo omočili, da je naše stanje ozdravitve spremljano s strani profesionalcev.

Skozi zdravljenje bodo potrebni večkratni popravki samega nevidnega zobnega aparata, saj se bodo naši zobje spreminjali. To je najbolj očitno pri:

  • Najstnikih

Najstniki so v ključnih fazah takrat, ko njihovo telo še vedno raste. Pravilne nastavitve aparata so ključne, kot tudi redni obiski, da se nam popravi rast zob. Otroški aparat za zobe je torej le malenkost drugačen.

  • Mlajši

Mladi rastejo in se spreminjajo počasneje. V vsakem primeru je reden obisk zobozdravnika nujen, da se pravilno izvede zdravljenje.

Dolžina zdravljenja

Zdravljenje je v vsakem primeru dolgoročen proces, ki se lahko razteza vse od nekaj mesecev, do tudi več let. Odvisno je od stanja naših zob in ust ter ali so potrebni drugi popravki na naših zobeh. Večje razmike in nagnetenost zob, ki ju imamo, daljše bo zdravljenje.

Pravilo pa je drugačno, če smo aparat za zobe nosili kot otrok in so se nam zobje skozi čas spet narobe usmerili. Takrat bo zobozdravnik predpisal uporabo nevidnega zobnega aparata ali navadnega aparata samo za nekaj tednov.

Največje prednosti nevidnega zobnega aparata

Največja pritožba vseh uporabnikov klasičnega zobnega aparata je okus kovine v ustih. Na njega se sicer navadimo, ampak je to vseeno nevšečnost, ki jo ne potrebujemo. Nevidni zobni aparat ni narejen iz kovine in tako je ne bomo čutili v ustih.

Obenem je naš nasmeh čudovit in ga lahko snamemo med ščetkanjem zob, medtem, ko klasičnega ne moremo.

Samo za lepše zobe ali…?

Nevidni zobni aparat je mišljen, da nam izboljša nasmeh, vendar ima tudi skrite funkcije, ki nam bodo pomagale tudi več let v prihodnosti. Če so naši zobje poravnani in pravilno rastejo, potem jih bomo tudi lažje čistili, kar bo povečalo ustno higieno. Tako bomo na splošno imeli zelo malo težav z našimi zobmi ali pa jih sploh ne bomo imeli. Odvisno je od tega, kako dobro skrbimo za njih in če se pravilno zdravimo.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja