Nakup dobre smučarske obutve je ključen za varno smuko

Smučanje je v Sloveniji izredno priljubljeno. Veliko mlajših in starejših Slovencev se pozimi večkrat odpravi do bližnjega smučišča, kjer lahko ob lepem vremenu uživa v odlični smuki. Smučanje ljudi sprošča in navdušuje. Primerno je za vse, ki so v dobi kondiciji in se radi ukvarjajo z različnimi športi.

Veliko šol ima organizirano učenje smučanja, tako se lahko že kot majhni otroci naučimo osnov smučanja, ki nam bodo kasneje prišle zelo prav. Seveda pa nam pri smučanju ne smejo manjkati primerni pancerji, ki so del nujne smučarske opreme, potrebne za vsakega smučarja.

Kakšni pancerji so primerni

Ko kupujemo pancerje, se moramo dobro posvetovati s prodajalcem, ki nam bo znal pravilno svetovati, katere pancerje naj kupimo. Velikokrat se zgodi, da so kupljeni pancerji premajhni za našo nogo in to nam onemogoča dobro smuko. Zatorej je zelo pomembno, da nam prodajalec izmeri nogo in da pri preizkušanju obujemo debelejše nogavice.

pancerjiPancerji so običajno vsak eno številko večji kot je naša noga. To v veliko primerih velja za vso športno obutev, saj se noga med športno aktivnostjo premika in zato potrebuje več prostora. V kolikor si kupimo premajhne pancerje, pa se nam lahko zgodi, da si poškodujemo noht na palcu, ki je pri premajhni obutvi najbolj obremenjen.

Pancerji ne smejo nič tiščati

Dobro pravilo, ki se ga lahko enostavno držimo je to, da nas pancer, ko si ga obujemo ne sme v nobene primeru tiščati. Ne pri koncu prstov na nogi in niti pri stopalih. Vedeti moramo, da so določeni modeli pancerjev ožji. Takšni pancerji so primerni za ljudi, ki imajo ozko in tanko nogo.

Vsi ostali pa potrebujemo bolj široke modele, ki jih izdeluje veliko priznanih proizvajalcev pancerjev. Pancerji navadno stanejo kar precej denarja, zato je pametno dobro premisliti, preden se odločimo za nakup.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja