Miselne igre Metulji – zabava brez uporabe elektronskih naprav

Družabne igre so v prvi vrsti seveda namenjene zabavi in uživanju v prostem času, vsekakor pa je toliko bolje, če so še poučne oziroma moramo pri igranju napeti svoje male sive celice. Še zlasti je to pomembno za majhne otroke, ki s pomočjo takšnih iger usvojijo marsikatero koristno zadevo.

Med družabne igre sodijo tudi miselne igre. In čeprav so nekatere med njimi zlasti namenjene malim junakom, jih v roke vzamejo tudi starejše osebe, ker so zanimive tudi zanje. V tako vrsto iger sodijo tudi miselne igre Metulji.

Otrok se lahko zabava sam

Zabavne miselne igre Metulji so zlasti namenjene za otroke, ki so starejši od šest let. Vključujejo drsne sestavljanke, ki omogočajo, da otrok pri igri ne potrebuje soigralcev in se tako lahko igra popolnoma samostojno.

Strateško sestavljanje zanimivih slikovnih ploščic na igralni ploskvi spodbuja malčkove sposobnosti pri reševanju raznovrstnih izzivov. Obenem mu zabavne miselne igre Metulji dajejo še številne priložnosti za učenje. Pri tem ne potrebuje nikakršne elektronske naprave, kar je za otroka morda še dodatni plus.

Kompaktna plošča s predalom in pokrovom

Miselne igre Metulji so sestavljene iz kompaktne igralne plošče, predala in pokrova, osem kvadratnih ploščic z delnimi sličicami prelepih metuljev ter knjižice s kar 48 izzivi. Mali junak pri igri lahko izbira med preprostejšimi ali zahtevnejšimi izzivi pri sestavljanju. Knjižica vsebuje rešitve za vsak posamezen izziv, kar je še ena od prednosti miselne igre Metulji.

Potek igre

Najprej je treba izbrati izziv iz knjižice. Na podlagi tega se nato ploščice sestavljanke položijo na igralno ploščo. Na eni strani kvadratne ploščice so narisane delne slike metuljev, druga stran je prazna. Cilj igre je, da malček ugotovi, kakšne poteze sestavljanja mora ubrati, da se bodo na koncu ujele vse sličice.

Na igralni ploskvi je eden od kvadratkov prazen. Igralec tako lahko premika ploščice po ploskvi, pri tem ne sme prestaviti oziroma dvigniti drugega kvadratka. Ploščice lahko premika le z drsanjem.

Nakup miselne igre Metulji

Miselno igro, podjetja Smart Games, Metulji lahko kupite v spletni trgovini chebeltza.com, kjer boste izbirali še med drugimi zanimivimi in kakovostnimi izdelki za otroke. V njej boste našli jasna in preprosta navodila za uporabo vsakega izdelka.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja