Lomljenec, ki ga lahko umestite povsod

Posebna vrsta kamnine, ki ji pravimo tudi lomljenec, kot ga lahko vidite na naslednji povezavi: https://www.pietraproject.si/okrasni-kamen/lomljenci, je v zadnjih letih vse bolj priljubljena dekorativna komponenta tudi pri nas. Zaradi svoje cenovne ugodnosti, ga lastniki domov in hiš uporabljajo za zasipanje delov gredic, umeščajo ga v velike cvetlične lončke … Hoteli črno bel lomljenec dodajajo okrog stavbe, saj je vzdrževanje takih poti veliko enostavnejše kot vzdrževanje rastlinja in drevesnic. Pri različnih ponudnikih boste za vrečo tovrstnega peska odšteli približno 8 eur. Teža ene vreče pa znaša 25 kilogramov. V nadaljevanju bomo našteli še nekaj ostalih prednosti, ki jih prinaša lomljenec.

okrasni kamni1.2

Za vedno lepo vzdrževan grob

Grobovi so zaradi oddaljenosti skrbnikov zahtevnejši za vzdrževanje. Zeleno rastje in plevel zato nemalokrat prerastejo kamnito ploščo. Zanemarjenemu videzu groba se lahko izognete, če večino rastja in rož zamenjate z kamnito alternativo, kot je na primer lomljenec. Na voljo je v različnih barvnih kombinacijah, oblikah, prav tako lahko posamezne tipe mešate med seboj. Zlasti rdečkasti in belosivi odtenki se lepo stapljajo z marmorjem in ostalimi kamninami, iz katerih je narejen spomenik. Prav tako bodo kamenčki ostali na svojem mestu in preprečevali, da bi se med špranje zasejal plevel. Četudi s tovrstnim kamenjem zasipate celoten grob, to ne bo kazilo estetske podobe.

okrasni kamni

Lomljenec: izbirajte med različnimi kombinacijami

Vsi kamni so na voljo v manjših velikostih, kar omogoča še bolj točkovno oz. »fino posipanje«. V groben so na voljo so sledeče barvne kombinacije:

  • oranžno bela: primerna predvsem za cvetlične lončke, še posebej tiste, večje
  • črno bela: vsestranska uporabnost za grobove, kot nasip za sprehajalne poti …
  • rdeče oranžna: dobra izbira tudi za nasipe v stanovanju

Če še vedno ne veste, katera barvna kombinacija je najprimernejša za vaš dom, preglejte ponudbo na spletni strani proizvajalca ali se dogovorite za ogled izdelkov v trgovini (če je to mogoče). Lomljenec je enostaven za dodajanje na površino in se uspešno obdrži na svojem mestu.

okrasni oranžni kamni

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja