Lesena vrata naj bodo tudi energetsko učinkovita

Če so se nekdaj notranja lesena vrata nameščala v vsako hišo, pa je bila kljub temu namestitev sila preprosta. Namestilo se jih je preprosto z nekaj kajlami, uporabilo morda nekaj betona, da pa se je vse skupaj lepo zagradilo, pa se je uporabila zaključna deska in to je bilo to. Največja težava pa je bila v starih hišah v tem, da se je ogrevalo le kakšen prostor, ker pa izolacija v notranjih vratih ni bila takšna, kot bi bilo treba, ni nič čudnega, da se je v hiši izgubljalo veliko toplote.

No, danes, ko se nameščajo nova lesena vrata v hišo, vse skupaj poteka bistveno bolje, saj so danes že na splošno trendi povsem drugačni, to je predvsem v čim boljšo energetsko učinkovitost stanovanja in vsekakor tudi lesena vrata, če so le pravilno nameščena, lahko vplivajo tudi na to.

 

Nikoli bolj kot danes se ni gledalo toliko na energetsko učinkovitost stanovanja in zato so tudi lesena vrata v stanovanja bila deležna številnih novosti

Danes se čisto vsi zavedamo, kako pomembni so prihranki pri vzdrževanju prave temperature v stanovanj, saj so viri ogrevanja vsi po vrsti izredno dragi. Če se gleda na to, kakšna izolacija se bo uporabila zunaj hiše, je pomembno tudi to, kakšna se bo uporabila v hiši. Praviloma ima vsak prostor v stanovanju različno temperaturo. V spalnicah je po navadi nižja, v kopalnici višja itd., vendar pa se lahko takšna temperaturna razlika obdrži le v primeru, da so nameščena najboljša lesena vrata in da so lesena vrata tudi pravilno izolirana.

lesena vrata

Vsak prostor med podbojem in steno deluje kot dimnik, po katerem se prenaša mrzel in topel zrak, zato je vsekakor nujno potrebno vsak tak prostor zagraditi. Za to se morajo vsekakor uporabiti primerni in najboljši izolacijski materiali in ne zgolj kakšen beton ali pa celo plastična ali pa lesena deska, ki prekrije prazen prostor. Prav tako pa so jasno pomembna tudi kvalitetna lesena vrata, ki v krilih in tudi podbojih skrbijo za izolacijo.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja