Kotne sedežne garniture z dolgo življenjsko dobo

sedežne garnitureSedežna garnitura je kos pohištva, za katerega menite, da bo vaš dom krasila kar nekaj časa, vsekakor pa vam bo pri tem tudi odlično služila. Ravno zato je pred nakupom potrebno izbrati pravega proizvajalca, od katerega je v največji meri odvisna kakovost, posledično pa tudi življenjska doba pohištva.

Kotne sedežne garniture so med vsemi vrstami garnitur med najbolj priljubljenimi, saj se zanje odloča veliko kupcev. Pred nakupom takšnega kosa pohištva pa je vedno treba dobro premisliti tudi o barvi, tkanini, usnju, o sestavi in kakovosti materialov ter same izdelave.

Večji kos pohištva

Sedežne kotne garniture veljajo za večji kos pohištva, zato je najbolje, da je takšna vrsta pohištva v nevtralni barvi. Živahnejše barve je veliko bolje uporabiti pri različnih dodatkih, kot so, na primer, okrasne blazine.

V zadnjem času je opaziti, da se večina naročnikov oziroma kupcev odloča kar za nakup kotne sedežne garniture, ki je zasnovana moderneje, kar v praksi pomeni, da ni namenjena samo sedenju, temveč tudi poležavanju. Za moderne sedežne je značilno, da imajo širšo sedalno površino in ravno zato so primerne tudi za ležanje. Prav tako so priljubljena izbira tudi garniture z ležiščem, za katere se odločajo zlasti uporabniki manjših stanovanj.

Primerne tkanine za sedežne

Kotne sedežne garniture pa tudi druge vrste garnitur morajo biti izdelane iz trpežne tkanine ter kakovostnih materialov. Največje merilo za kakovost tkanine je vsekakor njena sestava, poleg tega pa tudi odpornost in drgnjenje ter kosmatenje, obstojnost na svetlobo, pranje, kemično čiščenje in še bi lahko naštevali.

Tkanine za sedežne garniture v osnovi delimo na naravne in sintetične materiale. Pri slednjih prevladuje predvsem poliester, ker velja za najbolj vzdržljivega ter najpreprostejšega za vzdrževanje. Med naravnimi tkaninami vsekakor prevladuje bombaž pa tudi volna v kombinaciji z drugimi materiali, kot sta, na primer, lan in svila. Za naravne materiale je značilno, da so na otip veliko prijetnejši.

Usnjene sedežne garniture

Izjemno priljubljene so tudi sedežne iz usnja, še posebej kotne sedežne garniture, ki so lahko izdelane iz naravnega ali umetnega usnja. So izjemno preproste za čiščenje ter vzdrževanje. Prostoru, v katerem se takšna sedežna nahaja, najpogosteje je to dnevni prostor, pa daje še dodatno estetsko vrednost.

 

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja