Komode – vsestranski kosi pohištva

Skoraj v vsakem prostoru vašega doma se nahaja vsaj nekaj kosov pohištva, med katerimi so zagotovo tudi komode. Te veljajo za enega od najbolj vsestranskih kosov pohištva. V trgovinah s pohištvom lahko izbirate med visokimi, nizkimi, s steklom, vrati, predali.

komodaVsekakor pa si vrsto in obliko komode izberete predvsem na podlagi svojih potreb in želja. Izbira te vrste kosa pohištva je zlasti odvisna, kaj boste v njem shranjevali. Če boste vanjo, na primer, shranjevali knjige, je najbolje, da si kupite komodo s policami in vrati; če pa boste v njej hranili modne dodatke ali kaj podobnega, izbirajte komode s predalniki, ki jih nadgradite še z manjšimi škatlicami, ki bodo služile dobri organizaciji.

Komoda v jedilnici

Eden od prostorov, kjer je komoda skorajda nujno potrebna, je zagotovo jedilnica. Vanjo je najbolje postaviti visoko komodo s policami in steklenimi vrati. Sicer pa v moderno zasnovanih domovih lahko visoke komode lahko najdete tudi v dnevnih prostorih, ker so zelo praktične za shranjevanje najrazličnejših predmetov, kot so igrače, knjige ter podobno.

Komode z vrati iz stekla so namenjene zlasti za razstavljanje spominkov, ki ste jih, na primer, domov prinesli s potovanj.

Kombinirane komode

komode

Na začetku so bile komode označene kot kosi pohištva, ki so bile sestavljeni samo iz predalov. Šele kasneje so se predalom pridružile še vrata in police. Moderna vrsta komod je sestavljena iz vseh treh zadev, zato jih zelo pogosto imenujemo kar kombinirane komode.

V sodobno opremljenih domovih oziroma stanovanjih boste lahko našli predvsem komode, ki so opremljene s steklenimi vrati. V predsobah so najbolj priročne takšne komode, ki imajo sedišča ter posebne police, kamor lahko shranjujete svoja obuvala.

Komode kot TV omarice

Nižje komode so najpogosteje postavljene v dnevne sobe, kjer služijo tudi kot TV omarice. V njihove predale in na police tako lahko postavite prav vse elektronske dodatke, ki jih potrebujete v tem delu svojega doma.

Komode, ki so namenjene za postavljanje TV, imajo pogosto že vnaprej narejene luknje, skozi katere lahko zelo na preprost način potegnete prav vse kable televizije in drugih elektronskih naprav.

Sicer pa lahko bogato izbiro komod najdete tudi na spletu, na primer v spletni prodajalni www.volino.si.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja