Koliko optimizacija spletnih strani stane?

Vprašanje, ki ga na različnih spletnih forumih lahko mnogokrat zasledimo, zato smo se odločili, da v tem članku na kratko razložimo logiko postavljanja cen za to storitev. Kot prvo se morate zavedati, da optimizacija spletnih strani prinese boljše rezultate z izbranimi ključnimi besedami v iskalniku Google. Ali bo vaša stran v naslednjem koraku generirala tudi boljšo prodajo, pa je odvisno od vas samih, torej uporabniške izkušnje in politike cen. Optimizacija spletnih strani pa stane praviloma toliko, kolikor besed ste vzeli in kako iskane so izbrane ključne besede. Na primer ključna beseda prevajanje ima nekaj tisoč iskanj mesečno in bo zato optimizacija spletnih strani za to besedo stala veliko več, kot pa za ključno besedo prevajanje iz slovenščine v angleščino, ki ima samo kakih deset iskanj mesečno. Največji delež pri določanju cen pri vseh SEO agencijah nosi torej težavnost ključnih besed.

optimizcija spletnih straniIzbrati raje besede z manj iskanj?

Če gledate samo na to, da bo imela optimizacija spletnih strani čim nižjo ceno, potem ja, izberete samo tiste besede, ki imajo manj iskanj. Ampak v tem primeru se vprašajte, če se vam to splača in si ne bi raje omislili Google Ads oglaševanja, saj izbrati samo besede, ki imajo manj kot 100 ali celo 200 iskanj, se ne splača, še posebej, če stane optimizacija spletnih strani za takšno besedo okoli 30 €. V tem primeru se vam optimizacija spletnih strani. Vedeti morate namreč, da imate pri tako nizkem številu mesečnih iskanj verjetno tudi manj konkurence in vas bo zato klik na plačljivih oglasih manj stal. Vsekakor je smiselno, da visoko rangirate tudi s takšnimi besedami, a verjemite, če se bo optimizacija spletnih strani izvajala v podjetju z veliko izkušnjami in bodo SEO-tu dodali besede s kar nekaj več iskanj ter bodo celotno stran pripravili za optimizacijo, se bodo tudi besedam z malo iskanj pozicije krepko izboljšale.

Kombinacija je torej najbolj smiselna

Kot ste lahko razbrali iz prejšnjega stavka, dejansko se vam najbolj splača vključiti besede z več iskanji, dodati kakšno vam zelo pomembno besedo z malo iskanji in rezultat celotne strani bo odličen.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja