Kokosovo olje ima koristne maščobe

kokosovo oljeZdravje je neprecenljivo. Da se ga ohrani, mora posameznik skrbeti, da se dovolj giba in vnese v telo le najkakovostnejšo hrano in živila. Živila, ki resnično zelo pozitivno vplivajo na človeka in njegovo počutje, so super živila, med katera spadajo tudi razna olja oreščkov, sadežev in semen. Čas je, da se prežene strah pred maščobami in se pouči o razliki med dobrimi maščobami, ki so nenasičene, in slabimi maščobami, ki so nasičene. Eno od olj, ki je odlično za v telo in na telo, kot boste izvedeli, če kliknete na naslednjo povezavo: https://www.malinca.si/ekstra-devisko-kokosovo-olje-iz-ekoloske-pridelave-500-ml.html, je kokosovo olje. Maščobe niso tak bavbav, kot si mislijo nekateri.

Kokosovo olje izboljša počutje

Uživanje prave količine dobrega olja, kot je kokosovo olje, bo posamezniku pomagalo ohraniti in okrepiti zdravje ter s tem izboljšati počutje. Je namreč tako vsestransko, da se ga ne uporablja le v kulinariki. Zaradi odličnih lastnosti se kokosovo olje uporablja v kozmetični industriji. Dame in seveda tudi moški ga lahko uporabljajo tako v kuhinji, ali pa ga uporabijo kar tako, da iz kozarca vzamejo določeno količino in ga nanesejo na kožo ali lase. Navdušenci nad naravno kozmetiko bodo morda želeli uporabiti kokosovo olje za izdelavo domačega dezodoranta. Najbolje je to, da je izdelava hitra in preprosta, končni izdelek pa učinkovit in dišeč.

Kokosovo olje daste vase in nase

Za pripravo dezodoranta je vse, kar potrebujete, kokosovo olje in soda bikarbona, po želji nekaj kapljic eteričnega olja po lastni izbiri. Prav tako pa se ga lahko uporabi namesto ustne vodice, saj uniči škodljive bakterije, s tem pa izboljša zdravje zob in dlesni. Vse bolj pogosto se ga uporablja v kozmetiki za izdelavo šmink, rdečil za lica in senčil za veke, prav tako za puder za obraz in osvetljevalec, s katerim se poudarijo ličnice, kotički oči in oblika zgornje ustnice, spominjajoča na Kupidov lok. V Veliki Britaniji je zelo priljubljena kozmetična znamka RMS, ki v vseh svojih izdelkih uporablja kokosovo olje.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja