Karitejevo maslo je superhrana za telo

karitejevo masloHrana je nekaj, kar vsebuje snovi, ki jih človeški organizem potrebuje za rast in obstoj. Hrano človek uživa, lahko pa jo tudi da nase. Najverjetneje je že vsak slišal te dni že dobro znan izraz super hrana. Super hrana so živila, bogata s hranljivimi snovmi, ki so posebej koristni za zdravje in dobro počutje. Med super hrano za kožo spada karitejevo maslo. V surovi obliki ga je najti na marsikateri polici v trgovini ali v spletni trgovini. Kakovostno surovo karitejevo maslo je čudežna sestavina katere koli kreme ali losjona. Velja, da je snov, ki jo je mogoče zaužiti, odlična tudi za to, da se nanese na telo.

Karitejevo maslo mora biti nerafinirano

Svet se počasi odmika od uporabe kozmetike, polne sintetičnih sestavin, saj so zdaj na voljo naravne in hranljive sestavine, kot je surovo karitejevo maslo. Razširjenost karitejevega masla omogoča, da ga lahko kupi prav vsak in se doma preizkusi v izdelovanju kremic ali losjonov. Treba je paziti, kakšno maslo se kupi. Najboljše karitejevo maslo je nerafinirano in nehidrogenirano. Pri pridelavi masla ne smejo uporabljati visokih temperatur in ga pregrevati. Visoke temperature namreč povzročijo, da karitejevo maslo izgubi velik delež hranljivih snovi, kot so vitamini, minerali in antioksidanti. Ob nakupu se vedno prepričajte, da je kupljeno opremljeno s primernim certifikatom.

Karitejevo maslo v surovi obliki

Konsistenca karitejevega masla je trda, ampak nič ne skrbite, ko karitejevo maslo pride v stik s kožo, se zelo hitro raztopi, zaradi česar ga je mogoče preprosto in enakomerno nanesti. Za nego pa se lahko uporablja v surovi obliki. Lahko pa je karitejevo maslo le ena od sestavin kreme, losjona ali mila, zaradi česar bo ta izdelek še posebej blagodejen za vašo kožo ali lase. Vitamina A in E, ki sta v karitjevem maslu, bosta kožo zavarovala pred prostimi radikali. Prosti radikali so eden od največjih sovražnikov žensk, saj povzročajo prezgodnje staranje. Po nanosu karitejevega masla bo koža mehka in voljna.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja