Kakšen kolagen je najbolj učinkovit?

kolagenGlede na to, da imamo za kolagen res zelo pestro ponudbo, da ga najdemo v prahu, v kapsulah, v tekoči obliki …, ni nič čudnega, da so ljudje zmedeni in ne vedo točno, kaj bi sploh kupili. Za nekoga, ki se na sestavo ne spozna, so informacije zagotovo zelo zavajujoče, saj vsak proizvajalec pravi, da je kolagen v obliki, ki jo proizvaja, najbolj primeren. Potem prav tako nekateri proizvajalci pravijo, da imajo na voljo to esencialno beljakovino v različnih oblikah zato, ker je na primer v prahu bolj primeren za lase in nohte, v tekoči obliki za nekaj drugega, v kapsulah pa na splošno oz. bolj za kosti in sklepe. A dejansko se morate zavedati, da na ta način samo zaužijete kolagen v različni obliki, ne zaužijete pa snovi, ki bi spodbujala nastanek te beljakovine, kar je veliko bolj učinkovito, saj se samo zaužiti kolagen zelo težko absorbira in ga telo samo izloči.

Kako se kolagen pravilno uživa?

Najprej moramo pogledati na sestavo dodatka, ki ga uživamo. V kolikor se boste odločili za kolagen, ki ga proizvaja podjetje Malinca, potem vam ni treba uživati dodatno še vitamina C, saj je že dodan. Ker pa je kapsulam dodan izvleček zelenega čaja, ki pa deluje poživilno, pa ga nikakor ni pametno zaužiti zvečer. Še najbolje je, da ga zaužije kar popoldan ob kosilu, ker pa je brez okusa, vam okusa kosila ne bo spremenil. Priporočljivo pa je, da zaužijete dve kapsuli dnevno, lahko obe skupaj. Kar se tiče ostale ponudbe na trgu, pa je najbolje, da kar sami preverite sestavo in se tudi na podlagi sestave odločite, kdaj je smiselno zaužiti kolagen. Pazite na to, da je pri določenih vrstah smiselno, da zraven zaužijete še posebej vitamin C.

Kdo lahko uživa kolagen?

Ponovno odvisno od sestave, ampak kolagen omenjenega proizvajalca lahko uživajo čisto vsi od 20. leta naprej, pred 20. letom pa pravzaprav ni smiselno, saj ga telo proizvaja še samo.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja