Kakovostna sedežna garnitura za vsak dom

sedežne garnitureSedežna garnitura je zagotovo osrednji del pohištva v dnevni sobi. Oči so vanje uperjene še posebej, če ima živahne barve ali zanimive moderne vzorce, ki dopolnjujejo stil ostalega pohištva v sobi ter stil dodatkov. Fotelje lahko krasijo tudi nekateri detajli, kot so na primer leseni ali kovinski okvirji.

Hkrati pa je pomembno, da je sedežna garnitura sestavljena iz kakovostnega ogrodja, ki zagotavlja stabilnost. Ob nakupu je potrebno pregledati vse specifikacije materialov, zato da bi se prepričali, da fotelj zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Pomembna naloga kavča je tudi udobje, zato mora biti vzmetenje izdelano iz trpežnih materialov. Hkrati pa je dobro pregledati tudi materiale v polnilu, ki določajo, ali bo kavč tudi po več letni uporabi ohranil svojo strukturo.

Vzdrževanje foteljev v različnih materialih

Sedežna garnitura je izdelana iz različnih materialov. Ob njihovi izbiri je potrebno upoštevati, kakšne postopke čiščenja in vzdrževanja določen material potrebuje. V zadnjih letih priljubljena sintetična mikrovlakna so enostavna za vzdrževanje in čiščenje. V to skupino pa štejemo tudi bombaž in platneno blago. Nekoliko težavnejši za vzdrževanje so materiali iz pravega in umetnega usnja.

Dvosedi, trosedi in kotni kavči

V večjih dnevnih sobah so popularni kotni fotelji v obliki črke L, ki nudijo tudi večje površine za udobno sedenje in ležanje. Na voljo pa so tudi dvosedi in trosedi, ki so idealna izbira v manjših dnevnih sobah ali predsobah, pri čemer lahko poleg njih namestimo tudi kakšen stilsko ujemajoč se kos pohištva ali dekorativnega elementa. Za stilsko dovršenost dnevne sobe pa lahko kupimo tudi komplet s kavčem, največkrat trosedom, ter dvema ali enim enosedom oziroma naslanjačem v enakih barvah in materialih.

Fotelji z dodatki in različnimi funkcijami

Kavči so na voljo v različnih dodatkih, kot je dodatno ležišče ali pa fotelj s spodnjimi predali. Raztegljivi kavči z ležiščem so posebej funkcionalni v manjših stanovanjih, ki nimajo sobe za goste. Zraven oziroma pred dvosede ali trosede pa lahko namestimo tudi počivalnik za noge. Nekateri fotelji pa imajo posebej izdelane naslone za roke in glavo v različnih oblikah, pri čemer je mogoče naslone za glavo tudi ročno nastavljati.

Specializirani trgovec s pohištvom na spletni strani www.dom24.hr nudi moderne, oblikovno in stilsko dovršene ter kakovostne sedežne garniture, pri čemer so na voljo tako kotni kavči, dvosedi, trosedi in kompleti kavčev z enosedi in naslonjači.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja