Kako poteka prijava poškodbe pri delu in kje jo narediti?

V primeru, da smo se ob delu poškodovali, je takoj treba to poškodbo tudi prijaviti. Namreč, če tega ne storimo, lahko izgubimo pravico do odškodnine. No, v temle članku si bomo pogledali, kako poteka prijava poškodbe pri delu in kje jo lahko naredimo. Videli bomo, kako pomembna je prijava poškodbe pri delu hrbta (ali pa katerega koli drugega dela telesa), saj ga ne moremo, kar iz danes na jutri zamenjati. Vsekakor moramo biti pri delu, ki lahko terja začasne ali pa trajne poškodbe, previdni. A, če do teh poškodb vseeno pride, pa lahko prijava poškodbe pri delu zagotovi vsaj neko odškodnino.

 

Kako se prijava poškodbe pri delu hrbta torej naredi in kje je poškodbo mogoče prijaviti?

 

Nikakor ne smemo vzeti nesreč in poškodb hrbta, ki se nam zgodijo pri delu, zlahka. Namreč, kot smo že rekli, imamo le eno hrbtenico in tega je treba varovati, kot se le da. A ker še vedno velikokrat lahko pride do poškodb, saj smo konec koncev vsi le ljudje, pa je pomembno, da je prijava poškodbe pri delu čim prej opravljena, saj si le tako lahko zagotovimo odškodnino, ki pa bo višja glede na to, kdaj smo poškodbo prijavili in tudi kje.

Kot je v današnjem digitalnem svetu že navada, lahko veliko stvari naredimo in uredimo preko spleta. Ne smemo pozabiti, da je splet najboljša informacijska točka, ki nam poda vse mogoče informacije o tem, kje lahko naredimo specifične stvari, kot je to tudi prijava poškodbe pri delu ali kaj podobnega. Velikokrat so podjetja, ki se ukvarjajo s samimi odškodninami, na voljo preko spleta, torej elektronske pošte, a če si zares želimo zadevo urediti hitro, je najbolje kar poklicati. Sama prijava poškodbe pri delu ni nič zapletenega, a vseeno je svetovano, sploh če prvič oddajamo prijavo, da ustrezne osebe, kar pokličemo, saj nam tako zagotovijo, da bo prijava poškodbe pri delu pravilno izpolnjena.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja