Kako pomanjkanje omega 3 vpliva na telo?

Nenasičene oziroma esencialne omega 3 maščobne kisline, ki vsebujejo EPK in DHK kisline, skrbijo za zdravje srca, ožilja in možganskih funkcij. So sestavni del celičnih membran in jih pri tem ohranjajo zdrave. Posledice se odražajo v zdravju živčnega sistema, obvladovanju avtoimunskih bolezni, preprečevanju nastanka srčnih obolenj ter sproščanju vnetnih procesov v telesu.

Zdrave maščobe lahko dobimo samo s prehrano, saj jih telo ne more proizvesti samo. Največ esencialnih maščob se nahaja v ribah. Težava pa je v tem, da ribe zaradi onesnaženosti morja in rek lahko vsebujejo težke kovine in toksine. Zato so na voljo prehranska dopolnila omega 3, ki jih v Malinca spletni trgovini proizvajajo oziroma pridobivajo iz morskih alg.

Začetni znaki pomanjkanja omega 3

Začetni znaki pomanjkanja omega 3 esencialnih maščobnih kislin se najpogosteje prično odražati na koži. Koža postaja bolj suha, razdražena in groba na dotik. Nohti izgubijo sijaj in se začno lomiti. Pogostejše so tudi težave s prhljajem in suhimi očmi. Začetno pomanjkanje se odraža tudi v bolj okorelih sklepih in utrujenostjo, ki ne mine s počitkom.

Začetno pomanjkanje omega 3 maščob se odraža tudi s težavami v koncentraciji. Pri tem se lahko počutimo bolj razdraženi, slabe volje in imamo nihanja razpoloženja. Pojavi se lahko nizka toleranca na stvari, ki jih ne moremo kontrolirati, lahko pa se pričnejo tudi znaki depresije.

Kako dolgoročno pomanjkanje omega 3 vpliva na telo?

Če v telesu dlje časa primanjkujejo omega 3 maščobnih kislin, tedaj se telo začne soočati z različnimi težavami, ki so povezane z kardiovaskularnim sistemom, pri čemer se začne poslabševati simptomatika bolezni, kot je previsok pritisk, mašenje žil in obloge na arterijah, nastajanje strdkov in aritmije. Prav tako se poslabša delovanje možganov in funkcije vida.

Prav tako se lahko pojavijo dermatološke bolezni, kot je luskavica in dermatitis, težave s sklepi in razna vnetja. Ravno zato se vedno več ljudi odloča za uživanje prehranskih dodatkov. Prehransko dopolnilo omega 3, ki je na voljo v spletni trgovini Malinca, je sto odstotno naravno, pridobljeno iz morskih alg iz kontrolirane pridelave ter ne vsebuje laktoze, glutena in sladkorjev.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja