Kako izbrati ime domene za novo spletno stran?

registracija domenPri izbiri imena je pomembno, da domena vsebuje določene ključne besede, ki spletnim iskalnikom povedo, kakšna je vsebina na internetnem mestu. Skupaj s kakovostno vsebino in dobro uporabniško izkušnjo lahko ključne besede v imenu pomagajo pri višji uvrstitvi na iskalnikih, kot je Google. Ciljne ključne besede, ki predstavljajo dejavnost podjetja in produkte so verjetno že zasedene, zato je potrebno na ustvarjalen način združiti ključne besede z drugimi besedami.

Pred registracijo imena nove spletne strani je potrebno izbrati tudi domensko končnico. Pravzaprav so domenske končnice zelo raznolike in podjetje lahko izbere katerokoli končnico, ki jo nudi ponudnik registracije imen. Pa vendarle, večina spletnih strani uporablja mednarodno domensko končnico .com, ki je še posebej uporabna za podjetja, ki delujejo na tujih trgih. Če pa podjetje cilja na domače kupce, pa je najbolj uporabna domena .si.

Generator za iskanje domiselnih imen za spletno mesto

Trenutno je registriranih več kot 400 milijonov domenskih imen. To vodi do tega, da je iskanje popolnega imena za novo internetno stran lahko dolgotrajen postopek, saj je veliko imen že zasedenih. Da bi bila domena čim bolj unikatna in izvirna, lahko podjetja uporabijo spletni generator imen, kot je Name Boy. Ta brezplačna orodja samodejno iščejo vpisane definirane ključne besede, poiščejo ter nato izpišejo na stotine domiselnih idej.

Preverjanje zasedenosti posameznih imen za internetno stran

Pred registracijo domene je potrebno preveriti, ali je določeno ime za spletno stran že zasedeno ali pa je še prosto za uporabo in registracijo. Ponudniki registracije domenskih imen na svojih spletnih straneh nudijo brezplačno storitev, kjer lahko vsakdo preveri domeno. Po vnosu želenega imena v za to namenjeno polje, program samodejno izpiše, ali je vpisano ime že zasedeno ali pa je prosto za uporabo.

Ime spletne strani naj pokriva vse dejavnosti podjetja

Koristno je izbrati takšno domensko ime, ki je povezano z dejavnostjo podjetja. Pri tem pa je dobro že na samem začetku misliti na to, ali bo podjetje v prihodnosti razširilo poslovanje tudi na druge povezane in sorodne dejavnosti ali produkte. Prav zato je smiselno, da ime internetnega mesta ne vsebuje besed za točno določen produkt, saj bo lahko podjetje čez nekaj časa pričelo nuditi tudi druge prodajne artikle.

Cenovno ugodno registracijo domenskih imen in njenih končnic je mogoče skleniti na spletnem naslovu www.domovanje.com, kjer podjetje za spletno gostovanje ob registraciji domene nudi tudi brezplačen najem DNS strežnikov, preusmeritve URL naslovov ter napredne vmesnike za enostavno registracijo, podaljšanje in prenos imen za internetno mesto.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja