Kaj vključuje izpit za viličarja

Izpit za viličarja

Po navadi izpit za viličarja opravljajo osebe, ki bodo to gospodarsko vozilo uporabljale pogosteje, kot na primer v službi ali v popoldanski dejavnosti. Preden začnemo opravljati izpit za viličarja, je potrebno vedeti, kaj vse le-ta vključuje. Če naštejemo še nekaj primerov, kdaj se ljudje odločijo za pridobitev dovoljenja, je to takrat, ko omenjeno vozilo šele začnejo uporabljati, ga bodo dajali v najem ali kupili, od spremembi delovnega procesa oz. ob integraciji novosti s področja varnosti pri delu ali pri opravljanju dela v skladiščih ali večjih logističnih centrih. Izvedite vse pomembne informacije o pridobitvi in zahtevah v nadaljevanju.

 

Kje lahko izpit za viličarja opravite?

Viličar

Omenjeno storitev v Sloveniji izvaja več ponudnikov, a prav vsi ne ustrezajo vsem zakonskim zahtevam. Nekateri posamezniki želijo privarčevati nekaj denarja, zato izberejo cenejšega izvajalca storitve, ki ni vedno ustrezna izbira. V prvi vrsti mora biti izvajalec dobro strokovno usposobljen in imeti dolgoletne izkušnje tudi na področju varnosti pri delu. Prav tako je potrebno vsako usposabljanje za izpit za viličarja prilagoditi posebnim zahtevam delovnega mesta, izobraževanje se zato nemalokrat izvede kar na delovnem mestu zaposlenega. Glede na to, da se zakoni s tega področja le malo spreminjajo, usposabljanja ni potrebno obnavljati.

 

Kdo vse se lahko udeleži usposabljanja in kakšen je potek?

Edina omejitev za udeležitev opravljanja je starost nad 18 let, pri čemer se je potrebno ob prijavi identificirati z osebno izkaznico. Vsako usposabljanje poteka v dveh fazah. Najprej se opravi teoretični del, kjer morate kot kandidat usvojiti varnostne zahteve in podrobneje spoznati varnostna določila. Prav tako boste v teoretičnem delu spoznali delovanje stroja ter se seznanili z njegovim vzdrževanjem. Izpit za viličarja je sestavljen tudi iz praktičnega dela, ki vključuje dejavnosti, kot je dvigovanje različnim bremen, različne motorične spretnosti, gibljivost. Na koncu se iz obeh delov opravi celostno preverjanje znanja in usposabljanje je končano. Pridobite praktično znanje, ki vam bo pomagalo na poti do boljše zaposlitve!

viličar1

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja