Kaj omogočajo peskovniki

Peskovniki, kot je vsem znano, omogočajo polno ene različne igre, saj se z mivko, ki ima v sebi le majhen odstotek vlage, lahko oblikujejo razni gradovi, potičke, figurice in podobno. Praktično vsak majhen otrok to dela in v tej igri uživa. Torej peskovniki nudijo ne le veliko igre, zabave in podobnega, temveč tudi prve oblikovalske spretnosti, ki se jih uči otrok.

Peskovniki omogočajo tudi raznovrstno igro, če imajo otroci doma postavljena razna druga zunanja igrala, kot so plezalni stolpi, gugalnice, otroške hišice in podobno, saj so po navadi postavljeni v sklopu teh igral. Ker vemo, kako pomembno je, da otroci čim manj uporabljajo strupene in umetne materiale, je prav, da peskovniki niso narejeni iz plastike, temveč da so narejeni iz lesa, kakršne izdelujejo številni mizarji, ki se s tem področjem ukvarjajo.

Eden od njih je tako na primer tudi podjetje Svet igral, ki nudi izdelavo po meri ali po naročilu zunanja igrala za otroke in to zelo različnih vrst. Ponudbo si lahko pogledate tudi na njegovi spletni strani, lahko pa ga obiščete tudi v Dobrniču ali pokličete po telefonu za kaj več informacij. Zavedati pa se je treba tudi, da so peskovniki, ki so izdelani iz lesa, izdelani iz naravnega materiala, ki ga je občasno treba tudi obnavljati in vzdrževati, vendar pa samo vzdrževanje, če je redno, res ne vzame veliko časa, pa tudi zahtevno ni, zato veliko družin ta čas preživi z otrokom, ki seveda pri tem opravilu pomaga.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja