Kaj moram storiti za udeležbo na dražbi?

drazbe123Čisto slučajno ali pa načrtno s pregledom aktualnim dražb ste zasledili predmet, katerega bi z veseljem lastili. Pa vendar, dražba je za vas popolna tujka. Že veste kaj pomeni, ampak je to tudi dovolj? Nič hudega, gre za zelo enostaven način nakupovanja.

Res je, da se dražba od dražbe lahko razlikuje, pa vendar je namen vsake od teh, da se predmet proda čim prej. Morebiti so pogoji pristopa oziroma udeležbe različni, čeravno pa so tudi ti zelo podobni ali celo enaki. Jasno nam je, da recimo moramo položiti varščino za določen predmet, katerega bi želeli. Ampak nič hudega, ta nas ne sme skrbeti, kajti vemo, da se v primeru neuspele dražbe ta v celoti vrne.

Potem je še tu potrebna dokumentacija, kot je recimo potrdilo o državljanstvu, osebni potni list ali osebna izkaznica, ipd. Za identifikacijo, seveda. In dejansko smo pripravljeni na dražbo. Res pa je, da kljub vsemu moramo spremljati njeno aktualnost, katera se lahko spremeni tudi na dan dražbe. Ker dražba je lahko tudi preklicana.

Kadarkoli in kjerkoli se lahko udeležimo dražbe, če le izpolnjujemo navedene pogoje, ki so vsekakor zelo enostavni. Uredimo stvari, ki morajo biti urejene, predložimo potrebno dokumentacijo in se na dan dražbe odpravimo na dogovorjen kraj ob pravem času. Potem pa upamo seveda, da se bo dražba odvijala v našo korist in bomo nekdo, ki si lastni predmet, katerega je morebiti že dolgo čakal na priložnost za nakup.

Torej, če vas je pritegnila dražba oziroma določen predmet na dražbi, je čas, da se je tudi udeležite in se za predmet potegujete z morebitnimi drugimi interesenti. Vsekakor pa, če ne zmagamo, to ne pomeni, da smo izgubili ampak zgolj to, da še v prihodnje spremljamo aktualne dražbe in se udeležujemo tudi ostalih, na katerih so predmeti, ki so pritegnili našo pozornost.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja