Izdelava fasade mora biti v pravilnem postopku

Izolacija hiše je izredno pomembna, to vedno bolj spoznavajo čisto vsi. Ne pozna se dobro izolirana hiša samo pozimi, ko porabimo manj za ogrevanje, temveč se pozna tudi poleti, ko se stanovanja oz. poslopje zaradi dobre izolacije ne segrejejo tako zelo, kar pomeni, da nam je manj vroče oz. da privarčujemo pri hlajenju, če imamo urejen sistem za hlajenje.

Vendar pa četudi vas mika, da bi se izdelava fasade pri vas naredila kar v lastni režiji, da bi samo malo bolj pogledali, kaj je treba upoštevati, ko se izdelava fasade odvija, saj bi tako lahko kar precej privarčevali, pa raje odmislite to. Že res, da izdelava fasade tudi kar precej stane, saj je treba plačati vse delavce in vse storitve, ki sodijo zraven, vendar pa je vseeno bolje, da se izdelava fasade prepusti strokovnjakom, ki točno vedo, kaj delajo, kako in kako je pravilno ter tudi vedo, česa ne smejo narediti.

Nestrokovna izdelava fasade in napake

Torej, ugotovili smo, da dejansko prihaja do napak, če se izdelava fasade ne dela po pravilnih postopkih. Zdaj pa si poglejmo še najbolj standardne oz. najbolj pogoste napake:
– izdelava fasade se začne kljub temu, da podlaga ni ravna, največ 1 cm velike neravnine so lahko na 4 m
– podlaga mora biti suha, ne smejo se kazati nobene lise vlažnosti, da se lahko nanese zaključni sloj
– ker podlaga ni dovolj ravna, izdelava fasade poteka s preveč lepila, kar ni dobro, saj se potem tudi lepilo različno suši, kar pomeni, da obstaja tveganje, da bomo zaključni sloj nanesli prehitro
– ne nalepimo stiropornih plošč pravilno okoli oken; pravilno je rezanje v obliki črke L okoli oken
– treba je pravilno nanašati lepilo na plošče
– pritrdilni elementi v stiroporju morajo biti pravilno nameščeni, izvrtana luknja pa ravno prav velika, nikakor prevelika, saj lahko tam pride zato tudi do izgub.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja