Izbrane kuhinje po meri? Preverite naše nasvete!

Ker je kuhinja osrednji prostor hiše, kjer se zadržujemo večji del dneva, naj bo zasnovana tako, da sledi vašemu življenjskemu slogu in obsega vse elemente za odlično vzdrževanje le-tega. Temu najbolje sledijo kuhinje po meri, ki obsegajo kakovostne in funkcionalne dodatke, kot so na primer: https://www.a1.si/nakupovalnica/bela-tehnika/kuhalne-plosce.

Kuhalne plošče so moderna izbira, ki vam olajša številne naloge v kuhinji. Zakaj ne bi izbrali kuhinje po meri za vaš dom, ki bi »delala« za vas? Ste ob tem vprašanju v dvomih in bi na tovrstnem področju potrebovali pomoč? V nadaljevanju vam bomo predstavili tako imenovan recept za izbiro, ki bo v vaših očeh žarela še dolga leta.

kuhinje po meri

Najboljši načini za izbiro kuhinje po meri

Hiša vsebuje številne prostore, vendar je eden izmed pomembnih in največkrat obiskanih, ravno kuhinja. Da bo sledila vašim željam ter izbranemu življenjskemu slogu, mora vsebovati temu primerne elemente. Zato pa so najboljše tiste, ki so izdelane po vaši meri.

Zraven pa je treba tudi upoštevati kapaciteto prostora ter skladnost z ostalim pohištvom in elementi. Kako pa izbrati prav?

Ob izbiri kuhinje po meri je treba ubrati pot, ki vsebuje pregled, dober načrt in na koncu izvedbo. Svetujemo vam, da upoštevate naslednje ključne korake:

  • pregled nabora in izbor ponudnika:

dobro je, da se, preden greste v nakup, posvetujete s strokovnjakom, kateremu lahko zaupate svoje želje, zahteve ter določena merila, od katerih ne odstopate. Najbolje je, da si določite 3 merila, s katerimi boste filtrirali svojo izbiro. Prioriteta pa naj bodo vaše želje, okus ter mere, ki so na voljo za postavitev.

kuhinje po meri 3

  • Izmera in določitev postavitve:

v veliki meri je od izbire odvisna tudi velikost in oblika, ki jo imate na voljo za postavitev. Manjši prostori zahtevajo temu primerno prilagoditev določenih elementov manjših dimenzij in obratno. Če imate na voljo veliko prostora, pa si lahko po zadnjih smernicah zagotovite tudi otok, ki omogoča dodaten prostor za druženje, pripravo jedi in podobno. Pazite le, da bo med posameznimi elementi od 90 do 110 cm prostora, tako da se boste lahko nemoteno gibali.

  • Posvet in po možnosti 3D izris izbrane kuhinje po meri:

obnovitev oz. načrtovanje sveže postavitve kuhinje, je kar velik finančni zalogaj, zato je pametno dobro premisliti in si vzeti čas za odločitev, ki jo boste ob vgradnji uporabljali še dolga leta. Kadar izberete podjetje, vam svetujemo, da se prijavite na posvet, kjer vam bodo želeno, kar najbolje, predstavili ter vam pokazali tudi, kako bi bile videti, izbrane možnosti, vaše sanjske kuhinje po izbiri, v vaših prostorih.

  • Nakup posamičnih ali skupnih elementov ter izbor barv in materialov:

ko boste videli 3D izris, boste veliko lažje, glede na ostalo pohištvo, določili barvo in material izbranih elementov. Da se bo vse lepo skladalo, pa so potrebni tudi dodatki, ki naredijo lepo, tudi funkcionalno. Tukaj imamo v mislih med drugim kuhalne plošče, jedilni servis in ostalo.

kuhalne plošče1 (2)

Pomembni dodatki in kuhalne plošče

Novodobne smernice postavitve narekujejo kar moderen pristop, ki vodi k videzu čistih in gladkih linij. Te omogočajo gladke teksture nevtralnih barv, sisteme odpiranja na dotik, ročajev ali s skritimi ročaji. Zmeraj pa se seveda odločite za svoj slog in način, ki vam je najbolj blizu, saj je pomembno, da se v prostoru počutite udobno in sproščeno.

Funkcionalnost lahko še nadgradite z izbiro novodobnih dodatkov, kot so razne moderne pipe, kuhalne plošče, vgradni ali samostoječ hladilnik in več. Ker si v njej pripravljate dnevne obroke, je prav, da izberete temu primerno veliko vrsto kuhalne plošče, ki vam bo omogočila enostavno in hitro pripravo jedi.

Glede na velikost kuhinje oz. samega pulta imate možnost izbire vrste kuhinjske plošče. Ta je lahko opremljena z enim, dvema ali štirimi kuhališči. Najpogosteje uporabljene so indukcijske, ki so tudi enostavne za samo vzdrževanje. Na voljo pa imate prav tako plinske.

kuhalne plošče (2)

Priljubljene indukcijske kuhalne plošče

Zaradi svoje enostavne in hitre uporabe so v novodobnih kuhinjah uporabljene predvsem indukcijske kuhalne plošče. Omogočajo do 9 stopenj moči, samodejen izklop, varovalo za otroke, možnost povezave dveh kuhališč, povečano moč za vsa kuhališča in še veliko več.

kuhalne plošče2 (2)

Kakšne so prednosti kuhinje po meri za vaš dom?

Kadar se odločite umestiti unikatno postavitev, glede na svoj življenjski slog, vam sledijo številne prednosti. Se sprašujete, katere to so?

  • Ogromno možnosti izdelave vseh vrst kuhinj: od minimalističnih do modernih z dodatkom otoka,
  • odlični kakovostni materiali in raznoliki modeli priznanih blagovnih znamk,
  • veliko možnosti prilagajanja ter kombiniranja različnih vrst elementov,
  • razni estetski dizajni za popestritev ter unikaten videz.
  • na prvem mestu pa uresničitev želja in potreb ter
  • možnost brezplačnega svetovanja, da bo vaša odločitev lažja in pravilna.

Kljub prednostim, pa morate biti pozorni, da ne naredite napak, ki vas lahko stanejo »brezveznih« pomanjkljivosti. Kot te, bi izpostavili: nenatančnost meritev, napačna postavitev naprav ter priključkov, prenizka delovna površina, premalo prostora za shranjevanje ter neprimerna osvetlitev.

Ko izbirate primerne materiale in barve, bodite pozorni, glede na prostor ali izbrati temne ali svetle odtenke. Zakaj je to pomembno?

Ker vam bo temen prostor s temnimi odtenki ponudil premalo svetlobe in naredil prostor preveč nasičen. Izberite premišljeno in sledite svojim sanjam in željam.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja