Izbira strešne kritine naj ne bo le na podlagi cene

Kakor koli že obrnemo, menjava strehe in strešne kritine ni enostavna. Najprej se je namreč treba odločiti za to, za kolikšno ceno smo sploh pripravljeni strešno kritino plačati in potem šele iskati pravega ponudnika in strešni sistem. Pa je res tak način pravi? Seveda da ni. Najprej je treba upoštevati, na katerem delu Slovenije živimo, kakšne so vremenske razmere in ker so le – te pravzaprav enake prav povsod, je najbolje preverite, kakšne rešitve in za kakšne razmere vse posamezni proizvajalci ponujajo strešne kritine.

Šele na tej osnovi se naredi ožji izbor, nikakor pa ne glejte le na ceno, saj se za nakup strešne kritine odločite morda le enkrat v svojem življenju ali pa še to ne. nikakor ne pozabite, da so vremenske razmere vedno slabše, zato se odločite za izbiro takšne strešne kritine, ki vam bo nudila zaščito za vse razmere, hkrati pa tudi njena cena ne bo nič kaj bistveno višja.

 

Tudi najboljše strešne kritine niso nujno najdražje, točno ceno pa si boste sami zelo težko izračunali

 

Pri izbiri strešne kritine smo torej ugotovili, da izbira ni enostavna, potrebno je upoštevati veliko faktorjev, kar pa res ni enostavno, še posebej zato, ker je ponudba velika. Vendar pa je tako, že samo zdrava pamet je potrebna, da se vidi, kaj je optimalna izbira. Kar se tiče cene, je le – to izjemno težko izračunati sam, saj se točno niti ne ve, kolikšna je pokrivnost, koliko bo potrebnega materiala itd.

Za takšne izračune se je torej najbolj smotrno odpraviti k prodajalcu, da nam le – ta naredi točne izračune, saj sicer s simuliranjem lahko naredite tudi precej velike napake. Vendar pa je tako, za strešne kritine res ni smiselno varčevati denarja preko vseh meja, saj se jo izbira za dolgo časa, hkrati pa velja tudi to, da v kolikor se odločite za izbor res tiste kvalitetne strešne kritine, ki je primerna za vas, potem si tudi izredno zmanjšate možnost, da boste morali kaj popravljati zaradi zamakanja ali pa poškodb zaradi vremena.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja