G4 filter za vrhunsko čiščenje zraka

Filtracija predstavlja zelo široko področje, s katerim se srečujemo prav vsak dan. Ob omembi filtracije ponavadi najprej pomislimo na filtracijo zraka. Pri njej sodelujejo številne vrste filtra. G4 filter je eden od najbolj priljubljenih filtrov za zrak.

Materiali G4 zračnega filtra ter številne prednosti

Tovrstna oblika filtra je najpogosteje narejena iz sintetičnih ali steklenih vlaken. Njihovi okviri pa so najpogosteje iz zlitine aluminija.

Za G4 filter je značilno veliko filtrirno območje, majhen začetni upor, velika zmogljivost zadrževanja prahu. Velja za izjemno praktično vrsto filtra, ki ima tudi dolgo življenjsko dobo. Zanj sta značilni tudi premium zmogljivost in konstrukcija.

G4 filter se najpogosteje uporablja na domovih, v velikih konferenčnih dvoranah, bolnišnicah ter še drugih velikih prezračevalnih in klimatskih sistemih.

Še druge vrste filtra za zrak

Na prodajnih policah lahko izbiramo še med drugimi številnimi vrstami filtrov, ki jih razvrščamo po posameznih kategorijah oziroma razredih. Ena od razporeditev zračne filtre deli na klasične žepaste filtre, na žepaste filtre z večslojnim filtrirnim materialom ter na nadomestke žepastih filtrov. Za slednje je značilno, da so izdelani po postopku minipleat, in sicer s povečanjem filtrirne površine, kar omogoča še daljšo življenjsko dobo, obenem pa še zmanjševanje stroškov. Na prodajnih policah se pojavljajo žepasti filtri standardnih in nestandardnih dimenzij.

Različni filtrirni razredi

Na spletnih straneh posameznih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo filtrov, pogosto lahko opazimo najrazličnejše shematske prikaze, na podlagi katerih lahko vidimo podrobnejše opise za posamezne razrede filtrov. Pripisane so še njihove povprečne efektivnosti ter katere vrste delcev zadržujejo.

Za filter F9 je na primer značilno, da je njegova povprečna vrednost več kot 95 %. Lahko zadržuje spore, cvetni prah, cementni prah, bakterije in mikrobe. Opisan je kot zelo fin filter za majhne delce, za zaprte prezračevalne sisteme industrijskih obratov ter nakupovalnih centrov. Na povsem enak način so predstavljeni še drugi filtri, med njimi tudi G4 filter.

Author: Administrator

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja