Dobro branje bilanc je eden od ključev uspeha

Kako dobro se spoznate na branje bilanc? Če je odgovor »ne dovolj dobro, bi se moral/a«, potem vam svetujemo, da udeležite seminarja, ki ga organizira družba Openit. Izobraževanje, ki traja približno tri ure, je namenjeno vsem tistim, ki se želijo naučiti učinkovitega analiziranja letnih poročil svojih poslovnih partnerjev. Branje bilanc jim bo tako prišlo še kako prav pri izbiri pravih sogovornikov na tem izjemno kompleksnem finančnem trgu, kjer vsaka informacija lahko pomeni ključ do uspeha ali pa pot v pogubo. V nadaljevanju tega članka si preberite kaj vse se boste o tej temi naučili, če se odločite za sodelovanje na omenjenem seminarju.

 

Openit je strokovnjak za branje bilanc

Glavni cilj tega seminarja je torej, da se naučite obvladovati terminologije s tega področja, ki je ključna za pravilno branje bilanc. Pozorni morate namreč biti na izjemno veliko stvari in tukaj se boste naučili katere so te podrobnosti. Tudi če po izobrazi niste iz računovodske stroke, se lahko zelo hitro naučite suverenega pregledovanja letnih poročil ne le svojih poslovnih partnerjev, temveč tudi konkurence. Natančno branje bilanc vam namreč hitro pove ne samo kaj nam računovodski izkazi pokažejo, temveč tudi kaj skrivajo. In prav tukaj imate možnost dobiti ključno informacijo, ki bo odločilno vplivala na vašo končno poslovno odločitev.

 

Zakaj je razumevanje letnih poročil ključno?

Seveda vam bo učinkovito branje bilanc pokazalo tudi kje se skrivajo pasti ter kje je še nekaj prostora za tako imenovano kreativno računovodstvo. Udeleženci seminarja bodo spoznali, da je zelo pomembno vedeti katere ocene in predpostavke so bile ob pripravi letnih poročil uporabljene v računovodskih postopkih. Po drugi strani se bodo naučili tudi kako skozi branje bilanc naše podjetje razumejo drugi in zakaj je letno poročilo pravzaprav neke vrste spričevalo našega podjetja. Po končani delavnici si boste znali odgovoriti tudi na vprašanje kako denimo računovodske usmeritve in ocene vplivajo na posamezno računovodsko kategorijo ter kje se najbolj pogosto skrivajo pasti ter kje lahko najdete svoje priložnosti.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja