Dobra izolacija strehe vam prihrani denar

 

Pri gradnji hiše je potrebno upoštevati nekaj zlatih pravil za zagotavljanje dolge življenjske dobe objekta. Kot ena takih je tudi kakovostna izolacija strehe. Njena naloga je v prvi vrsti varovanje notranjosti stavbe pred zunanjimi vplivi, kot sta dež in sneg, ter zadrževanje toplote in vročine. K temu pripomorejo kakovostni gradbeni materiali, saj ti gradijo debel ovoj okrog vaše hiše in na nek način tvorijo energetski ščit. Stiropor in steklena volna sta v Sloveniji najbolj priljubljena gradbena elementa. Debelina niha glede na pokrajino, v katero je objekt umeščen, pa tudi od značilnosti gradbenega elementa. Ker je izolacija strehe Libela group podjetja izredno pomembna, za njeno izgradnjo najemite izkušenega strokovnjaka. Ta vam mora predstaviti glavne možnosti prekritja in vam strokovno svetovati glede na vaše potrebe.

 

izolacija strehe1.2

Izolacija strehe Libela group podjetja je načrtovana do potankosti

 

Najprej je potrebno izvesti natančne postopke meritve prostora in določiti glavne šibke točke toplotnih izgub. To lahko storite tudi sami, a je vsekakor boljše, da vam pri tem pomaga strokovnjak. Kvadratura prostora vam bo pomagala pri načrtovanju količine materiala. Izolacija strehe zahteva velike količine stiropora/steklene volne, zato raje kupite kakšen kvadratni meter več materiala kot premalo. Nato sledi postopek montaže in rezanja, mojster bo največ pozornosti namenil polaganju materiala okrog nosilcev strehe, saj tam uhaja največ toplote.

 

Končen korak: namestitev in finiširanje

 

 

Izolacija strehe1

 

Končna izolacija strehe se lahko polaga v vpihani obliki ali v obliki role. Vsaka variacija ima svoje zakonitosti polaganja in svoje prednosti in slabosti. Vpihana oblika je, kot pove že ime samo, aplicirana v obliki pene na potrebna mesta okrog tramov. Na drugi strani je za material, zložen v role, potrebno imeti več potrpljenja in biti pri rezanju natančen. Drugače bodo med posameznimi kosi ostale majhne luknjice, skozi katere boste lahko v zimskih in poletnih mesecih izgubili do 20 % celotne energije. Izberite pametno in prihodnosti svojega doma ne prepuščajte amaterskim krovcem.

Author: Borboleta

Deli to objavo na

Potrdi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja